(Haber: Huri Afacan) - AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Doç. Dr. Muhammed Emin Demirkol, 31 Mart Yerel Seçim çalışmaları kapsamında Dörtdivan Derneği üyeleri ile bir araya geldi.

Hemşehri buluşmaları kapsamında Dörtdivan Derneği yönetimi ve üyeleri ile bir araya gelen AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Muhammed Emin Demirkol, hemşehri derneklerinin toplumun belkemiği olduğuna dikkat çekti ve her daim temas halinde, her daim iş birliği halinde olacağını söyledi.

“SOSYAL HİZMETLERİ VEREBİLME EN TEMEL PROJE ANLAYIŞLARINDAN BİRİ OLACAK”

Demirkol burada yaptığı konuşmada Bolu’nun 5 yıldır yarı zamanlı yönetildiğini belirterek, “Sayısı 3 iken 2’ye düşmüş, esnafımızı da kan ağlatan otopark sıkıntısı dikkat çekiyor. Toplu taşımada, ulaşımdaki problemler, hat eksikleri ile beraber bir şehir hüviyetinde değiliz. İçinde bulunmuş olduğumuz coğrafya bir deprem coğrafyası. Her an depremle karşı karşıya kalabileceğimiz, bir gecede on bin hemşehrimizi kaybedebileceğimiz bir ilde kentsel dönüşüm namına maalesef ki bir şey yapılamadı. Baktığımız zaman sosyal belediyecilik anlamında akşam 5’te evimize geldiğimiz vakitte çocuklarımız ile gidebileceğimiz sosyal tesisimiz yok. Bolu halkı AVM’lere mahkum edilmiş durumda.”

“ÜRETİM TESİSLERİ VE EĞİTİM TESİSLERİ YOK”

“Yine akşam 5’ten sonra çocuklarımızı gönderebileceğimiz etüt merkezleri mahallelerde yok. Yaşlı çınarlarımızın günlük hizmet alabilecekleri sosyal doku alanları yok. Ev hanımlarının saatlerine uygun üretim tesisleri ve eğitim tesisleri yok. Mahallelerimizde genciyle yaşlısıyla, engellisi ile hizmet verebileceğimiz sosyal tesislerimiz yok. Bugün Dörtdivan Derneğimizin siz Dörtdivanlı’lar ile buluşup eğitim aldığı, çocuklarımızı geliştirdiği, öğrencilerimize katkı sağladığı bir binamız yok. İşte bu sebeple sosyal hizmetleri verebilme anlayışı da bizim belediyeciliğimizin en temel proje anlayışlarından biri olacak.” ifadelerini kullandı.

“ÖRNEK ŞEHİR BOLU’YU OLUŞTURMAYA ÇALIŞIYORUZ”

Hizmetin konuşulduğu bir sistemi vadeden Demirkol, “Bugün Bolu’da maalesef arsa üretemiyoruz. Ruhsatlarla ilgili işlemler çok yavaş yürüyor. Harçlar çok yüksek. Turizm noktasında büyük sıkıntımız var. 5 Yıldır sosyal belediyecilik değil sosyal medya belediyeciliği görüyoruz. Tam kaosun ortasında gece atılan paylaşımlar ile Bolu’nun adının duyulduğu, 2 saat sonra tekrar silinen paylaşımlar ile güne uyanmak istemiyoruz. Hizmet odaklı, projelerimizin konuşulduğu, ulusal ve uluslararası arenada örnek şehir Bolu’yu oluşturmaya çalışıyoruz. Genel siyasetin yeri Bolu değildir. Genel Başkanını indirmek için belediyeyi 70 gün bırakıp koltuk atmaya giden bir belediye zihniyeti istemiyoruz. Bolu’muz yarı zamanlı yönetilen bir belediyecilik ile ilerleyemez. Kavgayla, skandallarla anılan belediye meclis toplantıları değil projelerin konuşulduğu, hizmetin konuşulduğu ve sürecin Bolu’ya yansıdığı bir sistem vadediyoruz.” şeklinde konuştu.

“BİRBİRİMİZE SAHİP ÇIKTIĞIMIZ MÜDDETÇE KAZINIRIZ”

Derneklerin belediye ile bağlantısının kurulacak ofislerde sağlanacağını ifade eden Demirkol, “Ben bu noktada yöneticilik tecrübemin getirdiği birikim ile, ekiplerimizin teknik destekleri ile, kuracağımız güçlü ekipler ile ve sizlerin istişare kültürü ile, belediye meclisi dışında da kuracağımız bilim kurulları ile istişare kültürünü tekrar belediyemizde hakim hale getireceğiz. Derneklerimizin belediye ile bağlantısını kuracağımız ofislerde sağlayacağız. Belediye dernek binasını en güzel şekilde sizlere sağlamak durumundadır. Biz Dörtdivan Derneğimize fiziki ortam sağlarken aynı şekilde üniversitede misafir ettiğimiz Hakkari’den gelmiş Van’dan gelmiş Edirne’den gelmiş kardeşlerimiz var. Bunları aynı zamanda sizlerin desteği ile fahri Bolulu yapmalıyız. Size tahsis edilen bu alanda mahalleli eğitimlerini almalı, manevi bilgilerini, sanat eğitimlerini almalı, resmi kurumlardan desteklerini almalı. Her mahalleye mahalle okulu sözümüz olsun. Derneklerimize  fiziki imkan sağlarken onların sivil toplum kuruluşu olma gücünü de mahallemizin lehine kullanmak istiyoruz. Birbirimize sahip çıktığımız müddetçe de biz kazınırız, Bolu kazanır, hep beraber kazanırız.” diye konuştu.

“Dörtdivan’ımızın her türlü ihtiyacında karşılıksız yardım edeceğim”

Dörtdivan destek beklediğini belirten Demirkol, “Bunu evinizin evladı, her birinizin kardeşi olarak gönül rahatlığıyla istiyorum. 31 Mart akşamı kendi evladınızı mahcup etmeyeceğinizi biliyorum. Bolu Belediyesi olarak Dörtdivan’ımızın her türlü ihtiyacında karşılıksız yardım edeceğim. Dörtdivan Belediye Başkanımız Bolu Belediyesine rahatça talebini iletip karşılığını alacaktır. Sizlerin belediyesi olma hayali ile yola çıkıyoruz.” dedi.

Dörtdivanlı vatandaşların beklentilerini ve taleplerini dinleyen Demirkol, yerel yönetim anlayışını katılımcılığa dayalı bir şekilde uygulayacaklarını söyledi.

Editör: Oğuzhan EKE