(HABER: ASLI AKIŞ)- AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, Bolu Valisi Erkan Kılıç ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy’u ziyaret etti. İstanbul Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleşen ziyaretin gündemi Bolu’nun en büyük kalkınma hamlesi olan kültür ve turizm projeleri oldu.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Bolu Valisi Erkan Kılıç ve AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek’i misafir etti.  İlimizin tarihi, kültürel değerleri ile turizm yatırımlarının görüşüldüğü ziyarette, “Turizm Şehri Bolu”nun turizm potansiyelinin daha da arttırılması için yapılması planlanan yatırımlar hakkında istişarelerde bulunuldu.

Bolu için önemli sonuçların alındığı ziyaret sonrası açıklama yapan Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, “Bolu Valimiz Sayın Erkan Kılıç ile birlikte Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Mehmet Nuri Ersoy'u ziyaret ederek Bolu'muz ve ilçelerimizin tarihi, kültürel değerleri ile yapılan ve planlanan turizm yatırımlarına ilişkin verimli bir görüşme gerçekleştirdik.

Ziyaretimizde; ilimize kazandıracağımız, Yeni İl Halk Kütüphanesi yapımı, Yukarı Taşhan Bakım Onarım Çalışmaları, Bolu-Yedigöller ile Bolu Kartalkaya Yolu Yapımı, Köroğlu Turizm Bölgesi Master Planı, Yeniçağa Gölü Çevresine Kilit Parke Taşı İhtiyacı, Yeniçağa Eski Belediye Binasının Restorasyonu, Yeniçağa Şair Dertli Anma Programına Ödenek talebi, Kıbrıscık Tarihi Karaköy Camii Restorasyonu, Taşoluk ve Hıdırşeyhler Höyüğü Bilimsel Araştırma Kazısı Projesi

Göynük Çubuk Gölü Kamp Alanı ve Yürüyüş Yolu Projesi, Dörtdivan Amanlar Yaylası, Konaklamalı Mesire Alanı Projesi, Mengen Aşçılık Festivali ödenek talebi Gerede'de düzenlenecek Festivallere ödenek talebi Gerede Yeni İlçe Halk Kütüphanesinin yapımı

Gerede Kilit Parke Taşı İhtiyacı konularındaki taleplerimizi Sayın Bakanımıza ilettik” şeklinde konuştu.

 “BOLU'MUZA OLAN BİR SEVDAMIZ, BİR SÖZÜMÜZ VAR”

Milletvekili Coşkunyürek, AK Parti hükümetinin eser ve hizmet siyasetine devam ettiğini belirterek; “Bizler AK Parti Hükümeti olarak yerel seçim yoğunluğunun ardından yine eser ve hizmet siyasetimize hızlı bir şekilde başladık. Bizim bu anlayıştan kopmamız mümkün değil. Çünkü bizim Milletimize, Bolu'muza olan bir sevdamız, bir sözümüz var.  Birileri gündelik, malayani, şovanist işlerle kendince gündem belirlemeye çalışsa da aslında hem şehrimize hem de insanımıza zarar veriyor. Bizim gerçek gündemimiz her zaman Bolu'muza ne kazandırabiliriz, hangi hemşehrimizin derdine melhem olabiliriz onun peşindeyiz. Dolayısıyla bizim kaybedecek, durup yavaşlayacak zamanımız yok” ifadelerine yer verdi.

“HAFIZASI VE TECRÜBESİ OLAN BÜYÜK BİR TEŞKİLATIZ”

Bolu için tüm adımları atmaya deva edeceklerini de ifade eden Yüksel Coşkunyürek; “Bir yerel seçim geçirdik. Milletimiz sonuç itibariyle böyle bir takdirde bulundu. Sonsuz saygı duyuyoruz. Nerede eksik, hata varsa milletimizin sesine kulak verip bunu değerlendirerek yolumuza devam ederiz. Biz hafızası ve tecrübesi olan büyük bir teşkilatız. Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde Bolu'muz için gereken tüm adımları atmaya, yeni eserler ve hizmetler kazandırmaya devam edeceğiz. Bu vesileyle Sayın Kültür ve Turizm Bakanımıza yakın ilgisinden dolayı teşekkür ediyor, şükranlarımızı sunuyoruz. Memleketimize, hemşehrilerimize hayırlı olsun.” dedi.

Editör: Aslı AKIŞ