(HABER: ASLI AKIŞ)- AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek,  Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın müjdesini verdiği Aile ve Gençlik Fonu’nun kurulmasına dair kanun teklifi TBMM Genel Kurulunda kabul edilerek yasalaştığını söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren Aile ve Gençlik Fonu ile ilgili açıklamalarda bulunan Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, Türkiye yüzyılına gençlerle birlikte yürüyeceklerinin altını çizdi.

“TÜRKİYE YÜZYILINA GENÇLERİMİZLE BİRLİKTE YÜRÜYECEĞİZ”

Coşkunyürek, “Aile ve Gençlik Fonu” ile gençlerimizin yuva kurmasını kolaylaştıracak, aile müessesini güçlendireceklerini belirterek; “Petrol, doğalgaz ve maden gelirlerimizle kurulan “Aile ve Gençlik Fonu” ile gençlerimizin yuva kurmasını kolaylaştıracak, aile müessesini güçlendireceğiz. Ayrıca fon aracılığıyla gençlerin girişimlerine, gelişimlerine ve sosyal risklerden korunması projelerine de destek olacağız. Türkiye Yüzyılı'na gençlerimizle birlikte yürüme kararlılığını icraatlarımızla gösterdik, göstermeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“150 BİN TL KREDİ İMKANI SAĞLANACAK”

Kanun kapsamında, yeni evlenecek gençlere 150 bin lira faizsiz kredi verilmesini öngörüldüğünde kaydeden Milletvekili Coşkunyürek; “Aile ve Gençlik Fonu ile gençlerimizin yuva kurması için ilk 2 yıl geri ödemesiz, sonrasında 4 yıl taksitlendirilmek suretiyle 150 Bin TL kredi imkanı sağlanacak. İlk etapta deprem bölgesinde uygulanacak bu uygulama daha sonra ülke genelinde yaygınlaştırılacak.

AK Parti Hükümeti olarak Karadeniz'de milli ve yerli imkanlarımızla keşfettiğimiz ve kısa sürede vatandaşlarımızın hizmetine sunduğumuz doğalgaz ile hanelerimizi ücretsiz olarak yararlandırdığımız gibi doğal kaynaklarımızdan elde ettiğimiz geliri de insanlarımızın refahı, gençlerimizin geleceği, aile yapısının daha da güçlenmesi için harcayacağız. Bu vesileyle; bu önemli projenin mimarı Sayın Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere, TBMM Genel Kurulunda birlikte yoğun mesai harcadığımız milletvekili arkadaşlarıma teşekkür ediyor, Aile ve Gençlik Fonu'nun ülkemiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerine yer verdi.

Editör: Oğuzhan EKE