AK Parti Bolu Milletvekili Yüksel Coşkunyürek, Cumhuriyetin kuruluşunun 100. yılı olması sebebiyle  yazılı açıklama yayınladı.

"Coşkuyla kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz"

Coşkunyürek, “Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100. yıldönümünü saygıdeğer Bolulu hemşehrilerimle, birlik ve beraberlik içerisinde bir kez daha coşkuyla kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz. 29 Ekim 1923’te; Türk Milleti bağımsızlığını ve özgürlüğünü her şart altında koruyacağını, imanından ve ecdadından aldığı cesaret ve fedakârlık ruhuyla bu topraklar üzerinde hür ve başı dik olarak ilelebet yaşamaya devam edeceğini, tüm dünyaya bir kez daha ilan etmiştir.” dedi.

“Türkiye Cumhuriyetini ilelebet payidar kılmak için yine var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz”

“Tarihi boyunca aziz vatanımızı parçalamak ve esaret altına almak isteyen sömürgeci devletlere ve emperyalist devletlerin gayrimeşru orduları olan terör örgütlerine, işbirlikçilerine karşı necip milletimiz topyekûn canıyla kanıyla mücadele etmiş, bu uğurda hiç düşünmeden şehitlik mertebesini hedeflemiştir. Sonucunda da şehitlik ya da gazilik unvanına nail olmuştur. Bağımsızlık mücadelemize ilham kaynağı olan bu anlayışla; Türkiye Cumhuriyeti’ni yüceltmek, Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde Türkiye Yüzyılı hedeflerimizi gerçekleştirerek gelecek nesillere gurur duyacakları bir ülke bırakmak ve sadece ülkemize değil bölgemize ve tüm dünyaya da umut olmak aziz şehitlerimize ve kahraman gazilerimize olan borcumuzdur. Millet olarak birlik ve beraberlik içerisinde kurduğumuz ve bu yıl 100. yıldönümünü kutladığımız Türkiye Cumhuriyetini ilelebet payidar kılmak için yine var gücümüzle çalışmayı sürdüreceğiz.”

“Gazilerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyorum”

“Bağımsızlığından asla ödün vermeyen kadim bir medeniyetin varisleri olarak şanlı tarihimizin omuzlarımıza yüklemiş olduğu sorumlulukla Filistin'den Arakan'a, Myanmar'dan Doğu Türkistan'a, Suriye'den Yemen'e kadar tüm gönül coğrafyamızda esaretin prangalarını söküp atmak için mazlumların yanında olmaya, zalimlerin karşısında dimdik durmaya da devam edeceğiz. Bu duygu ve düşüncelerimle; Türkiye Cumhuriyeti Devletinin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, cennet vatanımızı bizlere miras bırakan tüm şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve şükranla yâd ediyorum. 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımız kutlu olsun.”

Editör: Oğuzhan EKE