(BASIN BÜLTENİ) - Bolu Valisi Erkan Kılıç, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla mesaj yayımladı. Vali Kılıç, “Aziz milletimizin, başkomutan Mustafa Kemal Atatürk’ün önderliğinde başlattığı ve zorlu mücadelelerle kazanıp bize emanet ettiği Cumhuriyetimizin 100. Yılı yıldönümü kutlamanın onu ve gururunu yaşıyoruz. Esareti tarihinin hiçbir döneminde kabul etmeyen, bağımsızlığı tarihi boyunca şiar edinmiş Türk milleti verdiği destansı mücadeleler sonucunda toprakları üzerinde bağımsız yaşamayı elde etmiş ve şehitlerin kanlarıyla suladığı bu toprakları bize vatan olarak miras bırakmıştır. ”dedi.

Türkiye Cumhuriyeti’nin 100 ’üncü kuruluş yıl dönümünde Bolu Valisi Erkan Kılıç, kutlama mesajı yayımladı. Cumhuriyetin kuruluşunun 100’üncü yıl dönümünü kutlamanın  onur ve gururunu yaşadığını belirten Vali Kılıç, “Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türkiye Yüzyılını inşa etmenin gururunu yaşarken ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarma görevini layıkıyla yerine getirmek uğruna bıkmadan usanmadan çalışacağız.” dedi.

“Bu mirasın bizler tarafından ilelebet koruyup yaşatılacağına şüphe yoktur”

“Cumhuriyetin ilanı ile milletimizin her fecrinin bağımsızlık ülküsü, hürriyet aşkı ve sulh içinde yaşama tasavvuru cisme bürünmüştür. Bu mirasın bizler tarafından ilelebet koruyup yaşatılacağına şüphe yoktur.   Bizler bu anlamlı günde vatanın bağımsızlığı için gözlerini kırpmadan canlarını verenleri hiçbir zaman unutmayacağız. Cumhuriyetimizin 100. Yılında Türkiye Yüzyılını inşa etmenin gururunu yaşarken ülkemizi muasır medeniyetlerin üzerine çıkarma görevini layıkıyla yerine getirmek uğruna bıkmadan usanmadan çalışacağız.”

“Cumhuriyetimizi gelecek kuşaklara emanet etmiştir”

“Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal, Cumhuriyetin ilelebet bağımsız yaşamasını istemiş ve “Cumhuriyet; fikren, ilmen ve bedenen kuvvetli ve yüksek seciyeli muhafızlar ister.” Diyerek Cumhuriyetimizi gelecek kuşaklara emanet etmiştir. 100. Yıl dönümünü birlik ve beraberlik ruhuyla idrak ettiğimiz Türkiye Cumhuriyeti Devletini ilelebet payidar kılmak için var gücümüzle çalışmak, bizlere bu cennet toprakları canları pahasına miras bırakan şehitlerimize ve kahraman gazilerimize olan borcumuzun gereğidir.  Bu duygu ve düşüncelerimle; Cumhuriyetimizi ayakta tutan yegane kuvvet olan milletimizin Cumhuriyet Bayramını kutluyor, Cumhuriyetimizin kurucusu başta Gazi Mustafa Kemal  Atatürk olmak üzere geçmişte hem de bugün azizi vatanın topraklarını kanları pahasına bizlere vatan kılan şehitlerimizi ve gazilerimizi de rahmet, minnet ve şükran duygularımla anıyorum.”