AK Parti Bolu İl Kadın Kolları ve Gençlik Kolları tarafından organize edilen Gönül Sofrası etkinliği kapsamında, teşkilat üyeleri önceden belirlenen ailelere çat kapı iftar ziyaretinde bulunuyor.

MEHMET FATİH YALINIZ

İftar ziyaretleri öncesinde Aktaş Mahallesi’nde toplanan AK Partililer, program kapsamında yapılacak ziyaretten önce açıklamalarda bulundu.

Ziyaret öncesi ilk açıklamayı yapan, AK Parti Bolu İl Gençlik Kolları Başkanı Taha Furkan Sönmezel, gençlik kollarının Ramazan etkinliklerinden bahsetti. Sönmezel şöyle konuştu; “Her Ramazan olduğu gibi bu Ramazan da, çok güzel geçiyor, çok bereketli geçiyor. Biz Gençlik Kolları olduğumuz için üniversite öğrencilerimize her gün beş üniversite öğrencimize veya lise öğrencimize daha önceden anlamış olduğumuz bir lokantada iftar veriyoruz. Bu 30 gün boyunca devam edecek. Aynı şekilde kadın kollarımızla beraber Gönül Sofrası dediğimiz iftarlarda da her gün 3 aileye giderek iftarımızı gerçekleştiriyoruz. Geçen hafta üniversite topluluklarına iftar verdik, yine engellilere, yetimlere ve genç gazetecilere iftarımız olacak. Aynı şekilde eskiden görev yapmış bütün genç arkadaşlarımıza gençlik kollarımızda çalışan arkadaşlarımıza abilerimize de vefa iftarımız olacak. Bununla beraber sadece iftar programlarımız değil, aynı zamanda teravihten sonra her gün farklı bir camiye giderek cami cemaatine çay ikram ediyoruz.”

AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Arzu Aydın ise Gönül Sofrası etkinliği ile her akşam teşkilat olarak bir aileye konuk olduklarını söyledi. Ramazan etkinliklerinden de bahseden Aydın; “Her yıl olduğu gibi AK Parti Kadın Kolları olarak buradayız. Burası bizim buluşma yerimiz, senelerdir hiç değişmedi. Ramazan’dan önce ciddi bir çalışma yapıyoruz, kime iftara gideceğiz, bütün teşkilat mensuplarımız, milletvekilimiz, belediye başkanımız, il başkanımız, ilçe yönetimimiz, il yönetimimiz, hep beraber teşkilat olarak her akşam belirlediğimiz evlerde orucumuzu açıyoruz. Biz bunu teşkilat olarak gerçekleştiriyoruz ama buradaki ana özne Bolu Halkı. Bu bağlamda bizlere kapılarını açan, bizimle beraber oruç açan tüm Bolu Halkı’na tüm hemşerilerimize, canı gönülden teşekkür ediyoruz. Kadın Kolları yönetimi olarak STK’larla, bilhassa hanım çoğunluğu bulunan STK’larla bir program düzenleyeceğiz inşallah. Köylerde iftarlarımız da devam ediyor.” şeklinde konuştu.

“Osmanlı Geleneği devam etsin”

Eski bir Osmanlı Geleneğini AK Parti Kadın Kolları olarak yaşatmak için bir proje başlattıklarını ifade eden Arzu Aydın, mahalle bakkallarında birikmiş borcu olan vatandaşların borçlarını ellerinden geldiğince hafifletmeye çalıştıklarını kaydetti. Aydın, “Bu aşamada biz bir proje yapıyoruz. Bu bir Osmanlı geleneği, bu geleneği şöyle, biliyorsunuz hala mahallelerde bakkallarımız var ve bu bakkallarda veresiye defterleri var. Biz de kendi çapımızda bu veresiye defterlerinde hesabı birikmiş olanlar varsa, elimizden geldiğince, gücümüz yettiği kadar, ilin bu konuda bize büyük desteği var. Onlarla beraber bu konuda bir çalışma yapıyoruz. Biz bu geleneğin devam ettirilmesi açısından Bolulu hayırseverlere mahallelerdeki küçük bakkallara hiç olmazsa bu Ramazan’da bereketi paylaşma adına iyilikte buluşmak adına bu bakkallara birer kez uğramalarını ve bu geleneğin devam etmesini diliyoruz.” dedi.

“Ramazan’da amaç paylaşmak”

Ramazan ayının paylaşma ayı olduğunu söyleyen AK Parti İl Başkanı Nurettin Doğanay ise, kadın kolları ve gençlik kollarının projesi ile çat kapı iftarlara katıldıklarını ifade etti. Ramazan ayı boyunca şaşalı iftarlara katılmak yerine vatandaşla bir araya gelmek için çaba sarf ettiklerinin altını çizen Doğanay, “Tüm Bolulu hemşerilerimizin Ramazan ayı mübarek olsun. Ramazan, hayırların üst düzeye çıktığı bir mağfiret ayı. Gönüllerin açıldığı bir aydan bahsediyoruz. Böylesi bir ayda Gençlik Kollarımızın ve Hanım Kollarımızın yapmış oldukları bu çat kapı daha önceden belirlemiş oldukları evlere biz de gidiyoruz. Onlarla beraber iftar ediyoruz. Buradaki amaç paylaşmak, mümkün olduğu kadar. Bolulu hemşerilerimize teşekkür ediyorum, bizlere kapılarını, gönüllerini, kalplerini açıyorlar. Biz de onlarla birlikte iftar programlarına katılıyoruz. Bu sene özellikle şuna dikkat ediyoruz. Önceki yıllarda da dikkat ediyorduk. Lüks şaşalı iftar sofralarından uzak durmak için elimizden geleni yapıyoruz. İstisna olarak gittiklerimiz de var ama mümkün olduğu kadar, vatandaşımızla, halkımızla onların evlerinde iftar etmek için çaba sarf ediyoruz. Bu işin lokomotifi olan, yükünü çeken gençlik kollarımız ve hanım kollarımızın yapmış oldukları organizasyonlar neticesinde biz de onların programlarına uyuyoruz. İnşallah Ramazan ayı, ülkemize, geleceğimize hayırlı olur.” dedi.

Editör: TE Bilisim