AK Parti, 11 Nisan Salı (bugün) Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri seçim beyannamesini açıklayacak, milletvekili adaylarını tanıtacak. AK Parti Bolu Milletvekili Adayları Yüksek Coşkunyürek, Arzu Aydın ve Kazım Konak Ankara yolcusu.

 Haber: Aslı Akış

AK Partide, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler için milletvekili aday listelerinin Yüksek Seçim Kuruluna teslim edilmesinin ardından seçim beyannamesi hazırlıklarında da sona gelindi.

 SEÇİM BEYANNAMESİNİ CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN AÇIKLAYACAK

Seçim beyannamesi yarın Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Ankara Spor Salonu'nda düzenlenecek programla kamuoyuyla paylaşılacak ve AK Parti'nin milletvekili adayları tanıtılacak.

Önceki seçimlere “Durmak Yok Yola Devam” sloganıyla giren AK Parti bu kez “Doğru adımlarla yola devam” sloganını kullanacak.

Programa, Bolu’dan AK Parti Bolu Milletvekili Adayları Yüksek Coşkunyürek, Arzu Aydın ve Kazım Konak ve Ak Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, ilçe belediye başkanları, il ve ilçe teşkilatları katılım sağlayacak.

YENİ DÖNEMİN HEDEFLERİNE VURGU

Beyannamede “doğruluk” teması öne çıkarılacak. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın "şahlanış dönemi" olarak adlandırdığı yeni dönemde yapılması planlanan kalkınma yatırımları anlatılacak. Atılacak demokratik ve sosyal adımlara yer verilecek.

Beyannamede “Türkiye için hemen şimdi” vurgusu yapılacak. AK Parti iktidarlarının hizmet ve icraatları hatırlatılacak.

Savunma sanayiinden enerjiye, sağlıktan tarıma kadar pek çok alandaki başarılar sıralanacak.

CUMHURİYET'İN 100. YILINA ATIFLA 23 BAŞLIK HAZIRLANDI

23 başlık altında hazırlanan beyannamede gençlere ve kadınlara yönelik mesajlar verilecek.

Ekonomi, çevre, aile, dış politika, adalet ve özgürlük alanları da beyannamede önemli başlıklar olarak yerini alacak.

DEPREM YARALARININ SARILMASINA YÖNELİK ADIMLAR VURGULANACAK

Depremden etkilenen şehirlerin yeniden inşa ve ihyası ile kentsel dönüşüme de ayrıca vurgu yapılacak.

Asrın felaketi nedeniyle sade bir şekilde düzenlenecek programda yalnızca seçim beyannamesinin detayları paylaşılmayacak.

AK Parti listesinden seçime girecek 600 milletvekili adayı tek tek seçmene tanıtılacak.

Editör: Oğuzhan EKE