AK Parti Genel Merkezi tarafından, 5 Kasım’da başlayan aday adaylığı süreci 12 Kasım’dan 16 Kasım mesai bitimine kadar uzatıldı. Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, 5 Kasım’da başlayan süreç boyunca, 38 kişinin aday adaylığı için başvuru yaptığını söyledi. Doğanay ayrıca, şu an görev yapan, belediye başkanları, il başkanları ve ilçe başkanlarının doğal aday olduğunu da sözlerine ekledi.

MEHMET FATİH YALINIZ

2019 Mahalli İdareler Seçimi için AK Parti’den aday adayı olmak isteyenlerin 16 Kasım Cuma Günü saat 17.00’a kadar başvuru yapmaları gerektiğini söyleyen AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay, “Türkiye genelinde 5 Kasım 2018 tarihinde başlayan ve bugün itibariyle sonuçlanacak olan aday adaylığı başvurusunun bugün itibariyle son günü. Ama yine biraz önce Genel Merkezden Seçim İşleri Başkanlığımızdan Ali İhsan Yavuz beyefendiden gelen bir yazı üzerine 12 Kasım 2018 Pazartesi günü bitecek olan 2019 Mahalli İdareler Seçimleri Belediye Başkanlığı Aday Adaylığı başvuruları Sayın Cumhurbaşkanımızın da talimatlarıyla 16 Kasım 2018 Cuma Günü saat 17.00’a kadar uzatılmış durumdadır. Dolayısıyla en son bu Cuma gününe kadar, başvuru yapacak olan arkadaşlarımızın saat 17.00’a kadar aday adaylığı başvurularını yapmaları gerekiyor.” dedi.

“38 aday adayımız mevcut”

5 Kasım’da başlayan süreç boyunca bir haftada 38 kişinin AK Parti’den aday adayı olduğunu söyleyen Nurettin Doğanay, şöyle devam etti; “Şu an itibariyle Bolu’da aday adaylığı süreci boyunca bu bir haftalık süre boyunca, toplamda 38 aday adayı partimize başvuru yapmıştır. 38 aday adayından genel merkez tarafından başvuruları onaylanan resmileşen, Bolu Belediye Başkanlığı için 6, Dörtdivan Belediye Başkanlığı için 1, Gerede Belediye Başkanlığı için 2, Göynük Belediye Başkanlığı için 3, Kıbrıscık Belediye Başkanlığı için 4, Mengen Belediye Başkanlığı için 8, Gökçesu Belediye Başkanlığı için 3, Mudurnu Belediye Başkanlığı için 7, Taşkesti beldemiz için 2, Yeniçağa ilçemiz için şu ana kadar 2 aday adayımız başvuru yapmıştır. Biz bu başvuruları aldık, şu an mevcutta toplam 38 tane ilçelerimizle ve beldelerimizle beraber aday adayımız mevcuttur.”

“Belediye başkanları, il başkanları ve ilçe başkanları doğal aday”

Mevcut görev yapan belediye başkanları, il başkanları ve ilçe başkanlarının doğal aday olduğunu da sözlerine ekleyen Doğanay, şöyle konuştu; “Süreç Cuma gününe kadar uzatılmıştır, bu süreç içinde tabi ki, insanların dolayısıyla Bolu’da yaşayan hemşerilerimizin kafasında şöyle bir soru işareti de olabilir. Mevcut belediye başkanları, il başkanları ve ilçe başkanları hakkında da adaylıkları noktasında bir soru işareti olabilir. Genel merkezimizin talimatları ile mevcutta şu an görev yapan tüm belediye başkanlarımızın hepsi, doğal adaydır. Şu anda görev yapan ilçe başkanlarımız ve il başkanları olmak kaydıyla, il başkanlarımız da doğal adaydır. Takvim bu şekilde işliyor. Biz şu an itibariyle, bize başvuru yapanların başvurularını alıyoruz, ondan sonraki süreç Cuma günü saat 17.00’da bittikten sonra artık karar mercii genel merkezdir, genel başkanımızdır, Sayın Cumhurbaşkanımızdır. Ben bu sürecin, başta AK Parti ailesi olmak kaydıyla, tüm siyasi partilerimize hayırlara vesile olmasını ve aynı zamanda da bu sürecin ülkemiz ve milletimiz açısından refah ve huzur seviyesi yüksek bir şekilde tüm siyasi partilerle birlikte yürütmemizin sağlıklı olacağını düşünenlerdenim. İnşallah bu şekilde de devam edecektir.”

Editör: TE Bilisim