AK Parti’de milletvekili aday adaylığı başvurularının uzatılmasının ardından ertelenen temayül yoklamasının tarihi belli oldu. AK Parti Bolu Seçim İşleri Başkanı Avukat Fikret Çıracı, “AK Parti Genel Merkezi ile il başkanlıklarına başvuran milletvekili aday adayları için 25 Mart Cumartesi günü teşkilat temayül yoklaması yapılacak” dedi.

Özel Haber: Aslı Akış

Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçim tarihinin 14 Mayıs olarak belirlenmesinin ardından partilerde de seçim çalışmaları hareketliliği başladı. AK Parti yaşanan yoğunluğun ardından Milletvekili aday adaylığı başvurusunu uzatırken temayül yoklamasını da ertelemişti.

AK Parti'de, 13 Mart'ta başlayan milletvekili aday adaylığı başvuru süresi, dün saat 17.00'de sona erdi. Başvuruların tamamlanmasıyla aday belirleme takvimi işleyecek.

Merkez Yürütme Kurulu (MYK) ile Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyelerinden oluşturulacak alt komisyonlar, milletvekili aday adaylığı başvurularını değerlendirmek üzere çalışmalara başlayacak.

Bu komisyonların değerlendirmelerinin ardından nihai karar, Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlık yapacağı üst komisyonda verilecek.

“SANDIK KURULMAYACAK” 

AK Parti Bolu Seçim İşleri Başkanı Avukat Fikret Çıracı, Temayül yoklamasıyla ilgili bilgi vererek; “Bilindiği üzere temayül bizim Adalet ve Kalkınma Partimizin tüzüğünde yer alıyor. Dolayısıyla zaten bunu yapmak zorundayız. Kaldı ki bu geleneksel bir hal aldı. Ak Parti temayülle özdeşmiş durumda. 28. Dönem milletvekilliği içinde 25 Mart 2023 Cumartesi günü saat 10.00’dan 17.00’ye kadar temayül yoklamamız yapılacak. Bu sene bir fark var. Sandık kurulmayacak. İlk temayül dediğimiz dijital ortamda online bir sistem kurularak yapılacak. Tabi ki genel merkezimizden iki tane yetkilimiz gelecek. Oylamaya refakat edecekler. 17.00’da sonlandırmış olacağız.” şeklinde konuştu.

“TEK KRİTERİMİZ TEMAYÜL DEĞİL”

Temayül sonuçlarının sadece genel merkez tarafından değerlendirmeye tabi olacağını ifade eden Çıracı; “Tüzüğümüzde temayül sonuçlarının açıklanacağına dair herhangi bir maddemiz yok. Temayül sonuçlarımız genel merkezimiz tarafından bilinmektedir. Teşkilatlarımıza yine açıklanmamaktadır. Bu sene de yine aynısı olacaktır. Çünkü bizim adaylarımızı belirlerken tek kriterimiz temayül değildir. Çeşitli anketlerimiz genel merkezimizin çeşitli değerlendirmeleri vardır. Bunların hepsi baz alınarak açıklanmaktadır. Temayül sonuçlarımızı teşkilatlarımızın bilmesi gibi yine olmayacaktır. Genel merkezimiz zannediyorum çok kısa bir süre içerisinde, belli bir takvim yok ama aynı gün tüm ülkede yapılacak. Çok kısa bir zaman içerisinde Seçim İşleri Genel Başkanlığımız tarafından Cumhurbaşkanımıza arz edilecektir diye düşünüyorum” şeklinde konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE