Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz geçtiğimiz hafta CHP Bolu Belediye Meclis Üyesi Mustafa Fahrettin Aksoy’un belediye meclisinde görüşülen 2018 bütçesi ile ilgili yaptığı açıklamalara dair konuştu. Yılmaz; “Kendi gelirleri %65 noktasına çıkmış Türkiye’de bir başka belediye yok. Bundan daha büyük bir mutluluk, haz olur mu? Bu hazzı yaşayamayan ve her şeyde bir şey aramaya çalışan ve çok Bolu’nun geleceği ile ilgili müspet hiç bir fikir ve proje üretemeyen yapısal olarak sıkıntı içinde olan kişilere verilecek cevabımız olmaz” dedi.

HABER: ASLI AKIŞ

2018 bütçesinde taş ocağından satılan malzemeler, iş makinesi kira bedelleri, parke taşı satış fiyatları gibi bazı kalemlerin bulunmadığını iddia eden Aksoy Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz’dan bu konu ile ilgili cevap alamadığını söylemişti. Başkan Yılmaz konuya ilişkin yaptığı açıklamasında; “Bir Bolulu olarak Bolu’da yaşayan birisi olarak geldiğimiz bu nokta Bolu halkı adına gurur verici bir tablodur. Bu tablodan rahatsız olanların rahatsızlığı devam edecektir bundan sonra da” şeklinde konuştu.

24 Kasım’da Belediye meclis üyeleri ile Bolu Belediyesinin 2018 bütçesi ile ilgili düşüncelerini kamuoyu ile paylaşan Cumhuriyet Halk Partisi Merkez İlçe Başkanı Ersan Türkoğlu ve CHP Bolu Belediye Meclis Üyesi Mustafa Fahrettin Aksoy’un 2018’de su fiyatlarında %10’a yakın bir artış olacağını söylemesi üzerine Başkan Yılmaz; “Türkiye’de en fazla su yatırımını yapan Belediye Bolu’dur ve Bolu Belediyesi’nin su fiyatları da aslında çok ucuzdur ama bunu kavrayabilirseniz” dedi.

“KENDİ GELİRLERİ BU NOKTAYA ÇIKMIŞ TÜRKİYE’DE BİR BAŞKA BELEDİYE YOK”

Başkan Yılmaz göreve geldiği günde 16 milyonluk bütçeyi 13 yıl sonra 300 milyonluk bir noktaya taşıdığını vurguladı. Yılmaz; “Allah’a binlerce şükür ki; ilk göreve geldiğimde 16 milyonluk bir bütçe ve bu bütçenin %90’ı İller Bankasından gelen bir bütçe. İller Bankasından para gelmezse hiç bir şey yapabilme şansın yok. Böyle bir bütçe aynı zamanda bu bütçenin %95’i personele giden bir bütçe devralmıştık. 13 yıl sonra 300 milyonluk bir bütçeye kavuşmanın huzur ve mutluluğunu yaşamak durumundayız. Sadece 300 milyonlu bir bütçeden bahsetmememiz gerekir. Bizim bütçemizde personel giderleri %95’ten %8,5’lara inmiş. Özel sektör bile bu noktaya inememiş. Tabi burada taşeron desteğini de hesaplarsak %20’lere varıyor. Türkiye’de bu noktaya gelebilmiş başka bir belediye yok. Yoksa bunun hazzını Bolu’da yaşayan herkesin hissetmesi lazım ve bundan mutluluk duyması lazım. Bu 300 milyonluk bütçenin de evvelden %90’ı İller Bankasından gelirken İller Bankası payı o kadar düşmüş ki %35’e, %65’i kendi gelirleri. Kendi gelirleri bu noktaya çıkmış Türkiye’de bir başka belediye yok. Bundan daha büyük bir mutluluk, haz olur mu? Bu hazzı yaşayamayan ve her şeyde bir şey aramaya çalışan ve çok Bolu’nun geleceği ile ilgili müspet hiç bir fikir ve proje üretemeyen yapısal olarak sıkıntı içinde olan kişilere verilecek cevabımız olmaz. Dolayısıyla biz de lüzumsuz sorulara lüzumsuz cevap verme ihtiyacı hissetmeyiz. Ama bir Bolulu olarak Bolu’da yaşayan birisi olarak geldiğimiz bu nokta Bolu halkı adına gurur verici bir tablodur. Bu tablodan rahatsız olanların rahatsızlığı devam edecektir bundan sonra da” şeklinde konuştu.

“TÜRKİYE’DE HİÇBİR İLDE HERHALDE %50’YE VARAN BİR İNDİRİM YOKTUR SU’DA”

Türkiye’de en fazla su yatırımı yapan Belediye olduklarına dikkat çeken Yılmaz; “Su cenneti olan bu şehirde bizden önceki dönemde kuyu suyuna muhtaç olanlar, muhtaç edenler Arsenikli Çaygökpınar suyuna Bolu’yu ihtiyaçlı hale getirenlerin bunları kavrayabilme şansları olmaz. Türkiye de su yatırımının en fazla yapıldığı il neresidir biliyor musunuz? Bolu’dur. Şu an 3624 metrelik tünel yapılıyor ve bu tünelde şu an 500 metrenin altına düştü yani bitmek üzere. Bir Bolu Dağı tüneli 2500 metre iken 3624 metrelik tünel bitiyor ve bu tamamen su yatırımı. Ve bu yapıldıktan sonra da su artık bedava gelecek. Şu an Gölköy’den suyu 6 tane büyük pompayla basıyoruz. Tabi ilk yatırımdan sonra öteki suyu aldığımızda bedava gelecek. Bunları kavrayabilme için biraz izan sahibi olmak gerekir. Türkiye’de en fazla su yatırımını yapan Belediye Bolu’dur ve Bolu Belediyesi’nin su fiyatları da aslında çok ucuzdur ama bunu kavrayabilirseniz. Eğer dijital saate geçerseniz %15 ucuz, eğer 3 çocuk sahibi iseniz %15 daha ucuz bu ucuzlukları topladığınız zaman %49’a varan bir indirim var. Türkiye’de hiçbir ilde herhalde %50’ye varan bir indirim yoktur suda. Bu kadar büyük indirimi sen facia zam gibi, de algılayabilirsin” diye konuştu.

“DÜNYA KENTİ OLACAK BOLU”

Dünyada yaşanılabilir en güzel kentlerden birisi olacak Bolu. Biz bunun mücadelesini veriyoruz diye Yılmaz; “Bolu Türkiye’nin en fazla su yatırımı yapan ilidir. Bolu’da su bedava değildir. Şartlara uyanlar için %50’ye yakın indirimi olan tek ildir Türkiye’de. Dolayısıyla en ucuz su fiyatları da yine ona indiği zaman. Öyleyse herkes haddini de bilecek. Hadsizlere haddini bildirmek ve ya cevap verip vermeme konusunda hürriyetimizi sağlamaya çalışıyoruz. Bunu kavrayabilmesi için elini taşın altına koyup bir taşı kaldırma konusunda bir gayret sarf etmeleri lazım. Hayatı boyunca hiçbir fikri, hiçbir önerisi, hiçbir projesi olmayıp her şeyi yanlış taraftan göstermeye çalışanlar yapılar olacaktır. Bu yapılar rahatsız olacaktır. Bunların rahatsızlıkları sürekli olacaktır biz olduğumuz müddetçe. Çünkü niye? Bolu artık bir dünya kenti olmaya adım adım gidiyor. Dünya kenti olacak Bolu. Dünyada yaşanılabilir en güzel kentlerden birisi olacak Bolu. Biz bunun mücadelesini veriyoruz.  Bunun heyecanını yaşıyoruz. Bizi diri dik tutan budur. Ama maalesef hayatlarında hiçbir proje üretemeyen, bir fikir üretemeyen ortaya koyup bir Bolu’nun geleceği ile ilgili ama her şeyi ters yönden gösterip algı oluşturmaya çalışan bir yapıya verilecek cevabımız olmaz. Çünkü bizim işimiz gücümüz var. Bunlarla uğraşacak vaktimiz yok. Onlar şovlarını yapsınlar” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilisim