Bolu’da Arkadaşım Keman Projesi’yle 45 öğrenci, keman eğitimi aldı. Kendi şarkılarını da besteleyen öğrenciler, Cumhuriyet’in 100.yılında 1. ve 2. TBMM’de konser verme fırsatı da yakaladı.

Özel Haber: Oğuzhan Eke

Bolu İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde “Arkadaşım Keman Projesi” hayata geçirildi. Çalışmayla Bolu’nun farklı okullarında sanata ve enstrümanlara ilgisi olan öğrencilere erişmek ve onları keman ile tanıştırmak hedeflendi. 2017 yılında deneme süreciyle başlayan projede, farklı yaşlardan öğrenciler keman eğitimi aldı.

“5 FARKLI OKULDAN, 45 TANE KEMAN ÖĞRENCİMİZ VAR”

Projeye ilişkin bilgi veren Bolu Güzel Sanatlar Lisesi Viyola Öğretmeni Müjde Sarısözen Doğan, “Projenin tam olarak başlaması, 2 yıl, 2021-22 eğitim-öğretim döneminde. Öncesinde biz bir deneme yapmıştık, o da 2017 yılında başlamıştı. Baktık, ‘Güzel gidiyor’ deyince, diğer okullarımızda, diğer öğrencilerimizle uygulama kararı aldık. Şu an 45 tane öğrenci var. 5 farklı okuldan, 45 tane keman öğrencimiz var. Önceki yıllarda başladıklarımız biraz büyüdü, ortaokul 6.sınıf düzeyine geldiler. Ama diğerleri 2. sınıftalar” dedi.

1. ve 2. TBMM’DE KONSER VERDİLER

Arkadaşım Keman Projesi’nin öğrencileri, yıllar içerisinde aldıkları eğitimin sonucunda, Ankara Kurtuluş Savaşı Müzesi (1.Türkiye Büyük Millet Meclisi Binası) Genel Kurul Salonu ve Ankara Cumhuriyet Müzesi (2.Türkiye Büyük Millet Meclisi Binası) bahçesinde konser verdi. 35 minik keman sanatçısı 23 Nisan marşları ve Türk Müziği eserlerinden bir repertuar sundu. Öğretmen Doğan, öğrencilere güzel bir an yaşatmak istediklerini belirterek, “Gerçekten öğretmen arkadaşlarımla benim hayallerimden bir tanesiydi. Güzel oluşunca, konser de güzel oluşunca, çocuklarımızın repertuarı özellikle çocuk şarkıları ve 23 Nisan’a yönelik parçaları çalabilecek düzeyde olduklarını da görünce böyle bir güzel, Cumhuriyeti’mizin 100.yılına özel an yaşatmak istedik çocuklarımıza. Ankara’da bir konser verdik. Bu konserde çok değerli misafirlerimiz de vardı. Onlar da çok beğendiler, çok başarılı bir konser olarak geçti. Yıllar içerisinde yaptığımız anlamlı ilerden bir tanesiydi” ifadelerini kullandı.

“PROJE İÇİN BİR ŞARKI BESTELEDİK”

Proje kapsamında şarkı besteledikleri de aktaran Doğan, “Biz eğitimi planlarken, en ince noktasına kadar dikkat ediyoruz ve o zaman ihtiyacımız olan etütleri, eserleri bazen kendimiz yapmak durumunda kalıyoruz. Bir proje için bir şarkı besteledik, sözlerini de yazdık. Süreç içerisinde ihtiyacımız olduğu süresince, bu tip besleme işlerini de yapmaya çalışıyoruz, elimizden geldiğince” diye konuştu.

Editör: Oğuzhan EKE