TBMM Çocuk İstismarının Araştırılması Komisyonu'nda, 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunulduğu iddiasıyla ilgili İstanbul'da inceleme yapılması kararlaştırıldı.

Haber: Ebru Buket Dönmez

Geçtiğimiz günlerde İstanbul’da H.K.G’nin 6 yaşındayken, 29 yaşındaki bir adamla evlendirilmesine ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) tarafından araştırma komisyonu kuruldu. Resmi Gazete’de yayımlanan kararla söz konusu komisyonun üyeleri belli olmuş, komisyonda Bolu Milletvekili Arzu Aydın’a Başkanvekili görevi verilmişti.

Her türlü çocuk istismarının önlenmesi için alınması gereken tedbirlerin belirlenmesi amacıyla kurulan TBMM Araştırma Komisyonu, AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu başkanlığında toplandı. Toplantıda komisyonun çalışma takvimi, çalışma usulleri, komisyona davet edilecek kurum ve kuruluşlar ele alındı. Komisyonda, 6 yaşındaki çocuğa cinsel istismarda bulunulduğu iddiasıyla ilgili İstanbul'da inceleme yapılması kararlaştırıldı.

MECLİS KÜRSÜSÜNDEN SESLENDİ

Ocak ayı başında Meclis Genel Kurulunda, siyasi parti gruplarının, çocuk istismarlarının araştırılmasına ilişkin önergeleri, birleştirilerek ele alındı.

“HER ACI DİNER BİR TEK EVLAT ACISI SÖNMEYEN ATEŞ GİBİ YAKAR”

Önerge üzerine grup adına yapılan Milletvekili Aydın kürsüden seslenerek,  “Biz gelin, senin veya benim demeyelim seninki veya benimki kavramlarından uzaklaşalım hatta cinsiyetçi yaklaşımlara karşıyız dedikten sonra konu çocuk, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı kadın o zaman ona en çok kadınlar bağırıp hakaret etsin mantığıyla hareket etmeyi bırakıp çocuğa kimden, nerden veya nasıl gelirse gelsin her türlü kötü muamelenin karşısında beraberce duralım. Unutulmamalı ki, her acı diner bir tek evlat acısı sönmeyen ateş gibi yakar anneleri...” sözlerine yer  vermişti.

Editör: TE Bilisim