Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi’nin kadın KATA Takımı, 3 ve 5 Mayıs 2023 tarihleri arasında Sinop Üniversitesi’nde düzenlenen Üniversiteler Arası Judo Türkiye Şampiyonası’nda Türkiye ikincisi oldu.

Haber: Servet Gökçek

15 Temmuz Şehitleri Kapalı Spor Salonu’nda gerçekleştirilen şampiyonada Spor Bilimleri Fakültesi Araştırma Görevlisi Semih Karaman yönetimindeki Hakan Çürüköz, Mertcan Çolakdemir, Celal Çakır, Cemre Malakçıoğlu ve Melike Keskinoğlu’ndan oluşan Judo Takımı, Üniversiteyi başarıyla temsil etti.

Üniversitelerin yoğun katılımıyla gerçekleşen şampiyonada Melike Keskinoğlu ve Cemre Malakçıoğlu’nun şampiyonluğu zorlayan KATA gösterisi, hakem değerlendirmesinin ardından Türkiye ikincisi olmaya hak kazandı.

52 kg’da Cemre Malakçıoğlu, madalya maçında son anda rakibine puan avantajı sağlayarak Türkiye 5’incisi, 57 kg’da Melike Keskinoğlu ise Türkiye 7’ncisi olarak şampiyonayı tamamladı.

Rektör Alişarlı’dan Tebrik

Rektör Prof. Dr. Mustafa Alişarlı, Üniversitenin sportif başarısının son yıllarda giderek arttığına dikkat çekerek; “Öğrencilerimiz son yıllarda artan sportif başarılarıyla bir biri ardına Üniversitemize madalya ve kupa kazandırmaya devam ediyor. Son olarak Üniversiteler Arası Judo Türkiye Şampiyonası’nda ikinci olan Judo Takımımızın öğrencilerini ve antrenörlerini tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyorum” dedi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ