(Haber: Huri Afacan) - Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (BAİBÜ) Spor Bilimleri Fakültesi’nde, öğrencilere binicilik dersi verilmeye başladı.

BAİBÜ Spor Bilimleri Fakültesi öğrencileri, bu yıl seçmeli spor dersi olarak Antrenörlük Eğitimi Bölümü müfredatına eklenen Binicilik Dersi kapsamında, ilk uygulamalı derslerini gerçekleştirdi. Öğrenciler; atla tanışma, ata yaklaşma ve yedekte at sevki konularını uygulamalı olarak işledi.

Binicilik ve Atlı Okçuluk Antrenörü Arş. Gör. Koray Gökmen konuyla ilgili olarak öğrencilerin iyi birer binici antrenörü olabilmeleri için at refahı, at bakımı, at sağlığı, at egzersiz fizyolojisi, binici antrenman bilimi, atlı spor yarışmaları gibi konularda derslerin devam edeceğini belirtti.

Veteriner Hekim Öğr. Gör. M. Sami Halıcı ise Üniversitemizin desteği ile Spor Bilimleri Fakültesi bünyesinde kurulacak olan Atlı Spor Tesisinde; öğrencilerle beraber idari ve akademik personelin de binicilik dersi alabileceği belirtti.

Atlı sporların üniversite genelinde yaygınlaştırılacağı, temel binicilik eğitimleriyle beraber geleneksel atlı okçuluk, atlı dayanıklılık ve benzeri birçok atlı spor branşında faaliyetlerde bulunacaklarını ifade etti.

Editör: Oğuzhan EKE