Tamamen doğal ürünlerinin lezzetiyle damaklarda tat bırakan Binbal Bal Evi, Bingöl’ün tescilli ürünü olan doğal balı ile kış mevsimi ile birlikte daha fazla duyulan enerji ihtiyacının karşılanmasında balın önemli bir besin olduğu ve her yörenin kendine has lezzetli, aroması farklı ballarının şifa kaynağı olduğu belirtiliyor.

Haber: Selda Selin Özbay

Bingöl’ün doğal balının satışını yapan Bal Evi İşletme Sahibi Ahmet Küçükkeskin, vatandaşlara bal tüketimi konusunda tavsiyelerde bulundu.

Kış aylarında tüketilmesi gereken propolis, arısütü ve polen balının faydalarından bahseden Küçükkeskin, “Kış aylarında insan vücudu havaların soğuması ile kan akış hızı düşer, vücut soğuğa karşı direnç için kanda bulunan koruyucu kuvvetleri vücudu korumak için en yüksek seviyeye çıkardığından, dışarıdan kuvvet verici, doğal mineral ve enerjiye ihtiyaç duyar. Bu ihtiyacı, içerisinde birçok doğal mineral bulunan Bal ile karşılamalıyız” dedi.

“37 ENDEMİK BİTKİ VE 900 BİTKİNİN BULUNDUĞU YAYLALARDAN GELEN BAL”

Bilgöl’de 37 endemik bitki ve 900 bitkinin bulunduğu yaylalardan gelen bal olduğunu dikkat çeken Ahmet Küçükkeskin; “Bingöl ilimiz Doğu Anadolu bölgemizin yüksek rakımlı dağları, yaylaları ile bilinen bir ildir. Halkı yaylacılık yani küçük ve büyük baş hayvancılık ve arıcılık ve organik yöresel kendilerine özgü peynir, pekmez gibi süt ürünleri ile uğraşır. Bingöl ilinde tarım, çok az olan düzlüklerde kendi ihtiyaçlarını karşılayacak kadar arpa, buğday gibi tahıllar ve bağ bahçe tarımı yapılmaktadır. Bu sebeple ovaları da ve yaylalarında tarımsal zirai ilaç kullanılmamaktadır, sanayi bölgesi olmaması sebebiyle toksik ve kimyasal sanayi artıkları yoktur. Bu kadar sıhhi ve doğal ortamda arıcılık hayatın olağan akışında organik ürün olarak bulunmaktadır. Bu sebeple Bingöl balı yüzlerce endemik ballı çiçek ve Bitkiye sahip olup, hiç bir kimyasal toksik ve tarımsal ilaca bulaşmadan doğal ortamından elde edilmesi sebebiyle, kendine has lezzet ve tada sahiptir. Bu Bingöl balının tercih edilme sebebidir” ifadelerini kullandı.

“BAL KIŞ AYLARINDA ŞİFA KAYNAĞI OLDU”

Balın doğal şifa kaynağı olduğunun altını çizen Bal Evi İşletme Sahibi Ahmet Küçükkeskin; “Kış aylarında insan vücudu havaların soğuması ile kan akış hızı düşer, vücut soğuğa karşı direnç için kanda bulunan koruyucu kuvvetleri vücudu korumak için en yüksek seviyeye çıkardığından, dışarıdan kuvvet verici, doğal mineral ve enerjiye ihtiyaç duyar. Bu ihtiyacı, içerisinde birçok doğal mineral bulunan Bal ile karşılamalıyız. Mümkün olduğunca sabahları aç karnına alınan bir kaşık bal ve kahvaltıda alınacak bal vücudunuza gün boyu enerji vererek sizi soğuk ve dış etkenlerden koruyacaktır. Gün sonunda yine yatmadan bir bardak ılık süt ve iki kaşık bal sizin günün yorgunluğundan arındırır, güzel bir uyku almanızı sağlayacaktır. Bu sebeple güne aç karnına bir kaşık bal ve akşama sütlü bal şeklinde alınmalıdır. Öksürük, soğuk algınlığı gibi durumlarda, tarçın, limon, zencefil ve bal fazla sıcak olmayacak su ile alınmalıdır. Bağışıklık sisteminin güçlü olması, vücuda dışarıdan gelecek virüs, bakteri gibi dış yıkıcı ve zarar verici etkenlere karşı mücadele için şarttır. Yukarıda da açıkladığımız gibi vücuda yıkıcı, zarar verici dış etkenlerle mücadele için ihtiyaç duyulan doğal şekilde alınan fruktoz, glikoz ve birçok mineral ile birlikte içerisinde birçok vitamini doğal olarak bulunduran bal kullanılmalıdır. Bal doğal mineral ve vitaminleri içerisinde barındıran bir bağışıklık sisteminin doğal şifa kaynağıdır” diye konuştu.

“BAL BAĞIŞIKLIK SİSTEMİNİ GÜÇLENDİRİR”

Balın çocuklarda önemine de vurgu yapan Küçükkeskin dözlerini şöyle noktaladı; “Çocuklarımızı markete götürdüğünüzde en çok alınan hazır gıdalardan meyveli yoğurt ve süt ürünlerini seçtiği hepimizin malumudur. Bu sebeple eğer çocuğumuz balı olduğu gibi tüketmekten kaçınıyorsa, balı yoğurt ile süt ile karıştırarak onun sevdiği kıvamda ve çeşitte sevdirebiliriz. Çocuklar 1 yaşından itibaren balı doğal şekilde yoğurt ve süt ile tüketebilir. Ayrıca kahvaltıların vazgeçilmez ekmek, tereyağı ve bal onlar için güzel bir güne başlangıç olur. Çocuk olurda tatlıyı sevmez mi? Öksürük ve boğaz ağrılarında ballı sütü çok seveceklerdir. Dükkânımızda bal haricinde doğal propolis, polen ve arısütü bulunmaktadır. Bal ve arı ürünleri Tedarikçi firmamız Binbal’ın doğal ballarımızla birlikte tamamen katkısız ve toksik etkenlerden uzakta temin edilen taze propolis, polen ve arı sütü şifa kaynağı polen+propolis+arı sütü ve bal karışımı, ayrıca organik zeytinyağında çözülen tamamen organik Sıvı Propolis mevcuttur. İsteğe göre ölçülerde şifalı karışım hazırlanmaktadır. Sıvı propolis kendimiz tarafından zeytinyağında çözülüp 34 günlük dinlenmeden sonra tüketime sunulmakta ve tek başına satışa hazır edilmektedir” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim