(HABER: EBRU BUKET EKE – NİLAY ÇELİK) - Balık sezonunun ilk haftalarında bolluk, bereket yaşanıyor. Vatandaşlar bu sene balığa doyacak. 

1 Eylül’de av yasağının sona ermesiyle balık tezgahları şenlendi, denizlerdeki bolluk tezgahlara da yansıdı. Denize açılan balıkçılar bereketi ile dönüyor. En çok bolluk ise hamside. Öyle görülüyor ki vatandaş bu sene balığa en çok da hamsiye doyacak. Mezgitin de yakın zamanda tezgahlarda yerini alması bekleniyor.

Hamsinin kilosu 80 lira. Sazan 100, Karadeniz somon 180, çupra ve levrek 200, deniz levrek 250, Norveç somon 430 lira.

Balıkçı İlhan Başaran, “Şu anda sezonumuz çok iyi gidiyor. Geçen sezonda üç kere bile gelmeyen hamsi ayın 1’inden beri çok güzel geliyor. Şu an pek palamut çıkmıyor. Uskumru, istavrit ve mezgit geliyor. Hamsi ilk çıktığında 120 TL idi, bugün 80 TL. Sardalya var şu anda mevsimi onun da, kilosu 80 lira. Uskumru var, 100 lira. Hamsi olsun çünkü fakirin bir tek hamsisi kaldı. Diğer balıklar pahalı, 200-250 lira arası. Onu herkes alamaz ama hamsi çok güzel, pırıl pırıl. Hamsi çıksın bizim için daha iyi.” diye konuştu.

Bazı vatandaşlar balık yemeyi çok severken hem pişmemiş haline dokunamıyor hem de temizleme ile uğraşmak istemeyebiliyorlar. Balıkçılarda temizleme işlemi de yapılabiliyor. 1 kilo balığın temizleme ücreti 15 lira.

Editör: Ebru Buket EKE