(HABER MERKEZİ)- MHP Bolu Belediye Başkan Adayı İlhan Durak, Bolu Müteahhitler Derneği ziyaretinde, “Şehrimizin imar planlaması gözden geçirilerek vatandaşımızın yaşam kalitesini arttıracağız” dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Belediye Başkan Adayı İlhan Durak, Bolu Müteahhitler Derneği yönetim kurulu ve üyeleri ile bir araya geldi. Bolu’da imar ve şehirleşme yönetimi konusunda çalışmalar yapacaklarını aktaran Durak “Allah nasip eder, 31 Mart’ta göreve gelirsek, imar ve şehirleşme yönetimi konusunda projelerimiz hazır. Belediyemiz tarafından yürütülecek imar işlemlerinin adil ve şeffaf yönetilmesi adına süreç, belediye meclisi, uygulama mercileri ve gayrimenkul hak sahipleri ile beraber yürütülecek. Ayrıca şehrimizin imar planlaması gözden gerçirilerek vatandaşımızın yaşam kailtesini artıracak, şehrimizi daha yaşanabilir bir kent haline getirecek, yeşil alanların ve yatay mimarinin ön planda olduğu imar planlaması gerçekleştireceğiz. Gerçekleştirilecek yeni imar planlamaları ile yapılaşmaya uygun yei imar alanları oluşturularak konut üretimine katkı sağlayacağız. Bu sayede de konut ihtiyaçlarındaki arz-talep dengesizliği gidecek ve değerinin çok üzerinde olan konut fiyatlandırmalarının da önüne geçeceğiz” dedi.

“AFET YAŞAM MERKEZİ OLUŞTURACAĞIZ”

Bolu’yu, depreme dirençli hale getireceklerini vurgulayan Durak “Bolu’da yapısal problemleri olan binalar var. Bunları biliyoruz bunun için Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Müdürlüğü ile ortak çalışmalar gerçekleştireceğiz. Deprem güvenliği adına vatandaşlarımızı da AFAD ile koordineli bir şekilde çalışarak bilinçlendireceğiz. Ayrıca İtfaiye Müdürlüğü bünyesinde de “Afet Müdahale Birimi” kuracağız ve bu birimi donanım, araç-gereç, bilgi ve beceri açısından en üst düzeye çıkaracağız. Ayrıca ilimizde deprem ve afetlerde kullanılmak üzere alt ve üstyapı hazırlıkları yapılmış “Afet Yaşam Merkezleri” kuracağız. İlimiz için hayati bir gerçek olan depreme en iyi şekilde hazırlanarak stoklarımız başta olmak üzere tüm kaynaklarımızı deprem dirençli hale getireceğiz” ifadelerini kullandı.

“MİKRO BÖLGELEME ETÜTLERİ YAPACAĞIZ”

Ayrıca Bolu’da mikro bölgeleme etüt çalışmaları yapılacağını aktaran Durak, “Mikrobölgeleme etüt çalışmaları yapacağız. Bu şekilde imar planına esas yerleşime uygunluk değerlendirmelerinin tehlike belirleme ve risk azaltma planlarının hazırlanmasında kullanılması suretiyle afet risklerinin azaltılmasını, şehrimizdeki çarpık yapılaşma ve yarattığı sorunların çağdaş eşehircilik ilkeleri ve planlama esaslarına uygun olarak yeniden yapılandırılmasının sağlanmasını hedefliyoruz. Doğal afet tehlikeleri ve yerel zemin sorunlarını belirlemeyi, dolayısıyla yeni mekansal alanların seçimindeki kılavuz niteliği taşıyan yerleşime uygunluk kriterlerini ortaya koyacağız” şeklinde konuştu.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ