(HABER: HURİ AFACAN)- AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Muhammed Emin Demirkol, katıldığı canlı yayında, “Maalesef bu 5 yıllık süreç içinde bir makyaj belediyeciliğinin en net örneğini gördük. Bu sürede Bolumuzda huzur ve güven kaybı oldu. Başarısızlıklarla dolu, vaade dilen yaklaşık 52 projenin sadece 5-6 tanesinin gerçekleştiği bunun dışındakilerin gerçekleşmeyip, acil kurtarma butonlarıyla manipüle edildiği genel siyasetin tam ortasında kaldığı bir Bolu gördük” dedi.

24TV’de, İbrahim Güneş’in canlı yayın konuğu AK Parti Bolu Belediye Başkan Adayı Muhammed Emin Demirkol oldu. Güneş’in programın açılışında Muhammed Emin Demirkol’un sağlık müdürlüğü yaptığı dönemdeki çalışmalarına dikkat çekerek; “Bolu’da yaklaşık 8 yıl Sağlık Müdürü olarak görev yaptım. O sırada Bolumuzda sağlık alanında yapmış olduğumuz nitelikli işlerle beraber sağlık’ta ilk 5’e Bolumuzu yerleştirdik. Hem bölgedeki hemşerilerimin de geldiği bir sağlık şehri haline getirmiştim Bolu’yu. O yüzden beni tanıyanlar bu projelerin az bile kaldığını bilir. Çünkü biz proje ve yatırımla konuşulmak istiyoruz. Bolumuzunda bunlarla isminin konuşulmasını istiyoruz” dedi.

Demirkol’un konuşmasından başlıklar şöyle:

“14 Mega olmak üzere 101 proje tanımladık”

“Maalesef bu 5 yıllık süreç içinde bir makyaj belediyeciliğinin en net örneğini gördük. Bu sürede Bolumuzda huzur ve güven kaybı oldu. Başarısızlıklarla dolu, vaade dilen yaklaşık 52 projenin sadece 5-6 tanesinin gerçekleştiği bunun dışındakilerin gerçekleşmeyip, acil kurtarma butonlarıyla manipüle edildiği genel siyasetin tam ortasında kaldığı bir Bolu gördük. O yüzden kayıp bir 5 yılımız. Birde önümüzdeki 5 yıl var. Biz buradaki kitapçıkta var olan proje kitapçığımızda 101 projemizi planlarken 14 Mega olmak üzere 101 proje tanımladık. Önümüzdeki 5 yılı içine aldığı toplam 10 yıllık bir süreci hayal ettik.

“biz sosyal konutlarımızı 1000 adet olarak belirledik”

Mega projelerimiz arasından en önemlilerinden bir tanesi Bolu deprem bölgesi, kentsel dönüşüm ve sosyal tesislerimiz önemli. Yine bir önceki seçimde vadedilen 404 konutu yapmadı. Biz bunları yapılsın diye beklerken, maalesef teslim edilen arsayı da sattılar. O yüzden de biz sosyal konutlarımızı 1000 adet olarak belirledik. Ayı şekilde kentsel dönüşüm alanlarımı var.

“Boluspor’a ve Bolumuza bir stadyum kazandırıyoruz”

Bolu’nun en büyük problemlerinden bir tanesi de stadyum. Gençlik Spor Bakanımız önümüzdeki günlerde ilimizi ziyaret edecek. Biz geçtiğimiz hafta kendisinden sözümüzü aldık. Boluspor’a ve Bolumuza bir stadyum kazandırıyoruz.

“her iki dini bayramımızda 5’er bin lira ihtiyaç sahibi emeklilerimiz için ikramiyeyi planladık”

Aynı zamanda emeklilerimiz bizim için çok önemli. Emeklilerimize her iki dini bayramımızda 5’er bin lira ihtiyaç sahibi emeklilerimiz için ikramiyeyi planladık. Aynı zamanda onların vefa kartlarına belediyemizin sosyal tesislerinden su faturalarını belirli indirimleri planlamış olduk.

“Mahalle konaklarımız var”

Kadınlarımız için kadın yaşam merkezimiz. Mahalle konaklarımız var. İçinde etüt merkezleri, yaşlı sağlığı merkezleri olduğu, istihdama katkı sağlayan kursların olduğu konaklarımız var.

“Gençlerimiz için kapsül 14 projemiz var”

Gençlerimiz için kapsül 14 projemiz var. 33 bin öğrencimiz var. Üniversitemizin ihtiyaç duyduğu atölyelerin ortamlarını oluşturacağı yine Sanayi ve Teknoloji Bakanımız ziyarete gelecek sözünü alacağımız içeriklerle beraber teknokent ile buluşmuş bir kapsül14 planlıyoruz.

“Çeşitli kategorilerde kartlar planladık”

Biz burada bir gönül kart ile ihtiyaç sahibi ailelerimizi, onların hiç gönüllerini üzmeden bir sistem içinde kartlarını tanımlayacağız.  Yaklaşık 50 bin öğrencimiz var Bolu’da. Onlara da genç kart tanımlayacağız. Kütüphane, ulaşım noktasındaki imkanlarda Genç kartı onlar için planlıyoruz. Emeklilerimize de vefa kart çıkaracağız. Böylelikle yaşlılarımıza, emeklilerimize hizmet edecek bir vefa kart.

“Kentsel Dönüşümle de toparlamamız lazım”

Bolumuz için en önemli şeylerden birisi, deprem bölgesi olduğu için Kentsel Dönüşüm. Dirençli bir şehir haline bir an önce gelmemiz lazım. Bu 5 yılda maalesef Bolu’da bu konuyla ilgili hiçbir adım atılmadı ve atılmazken de bununla ilgili bir gündem de oluşturulmadı. Biz bununla ilgili gündemi hızlıca aday adayları sürecimizde başlamış üzere, proje lansmanımda da bunu koyduk. Bolumuzda 55 bin civarında bağımsız konut, dairemiz var. Burada 7 bin civarında da hızlıca dönüşüme sokmamız gereken dairemiz var. Bu Kentsel Dönüşüm noktasında bir kere Belediyemizin kendi imkanlarıyla mutlaka rezervi, sosyal konutlarımızı yapmamız lazım. Biz burada bin olarak bunu planladık, belirledik. Bu arada yine TOKİ marifetiyle kentsel dönüşüme dirençli şehir olma noktasında katkı sağlatacak görüşlerimize devam ediyoruz. Yine Çevre ve Şehircilik Bakanımızla bu konuyu yakından görüşüyoruz. Kentsel Dönüşümle de toparlamamız lazım. Bizim burada 5 yıl içerisinde hayalimiz, hızlı başlatılmış bir dirençli şehir, hiç kimsenin can kaybı yaşamadığı, bir depremle mutlaka karşılaşacağız. Bu bölgemiz zaten bu anlamda riskli bir bölge. Karşılaştığımızda da kesinlikle bu konuyla ilgili sıfır zayiatla, sıfır can kaybıyla bu süreci atlatmak ve 6 Şubat’ta yaşamış olduğumuz depremden en büyük dersi Bolu olarak çıkardık. Bizim önceliğimiz dirençli şehir. Belki de projelerimizin ilk üçüne girecek projedir.  Çok fazlasıyla geliyor taleplerimiz. Bolu’da fakat şöyle bir sıkıntı var. Bugün 300 dairelik bir sitemiz deprem açısından riskli bir sitemizde 300 dairemiz anlaşsa, dese ki biz buradan çıkıyoruz. Bu binamızı kendimiz yaptıracağız. Çıkalım demiş olsa Bolu’da kendi imkanlarıyla çıkabilecekleri 300 tane boş kiralık daire de yok. Biz bu anlamda rezerve alanına da ihtiyacımız var. TOKİ marifetiyle ve belediyemiz marifetiyle. Bu rezervi sosyal konutlarımızı hızlıca yapmamız lazım ki sitelerimizi de dönüştürmeye başlayalım. Bolumuzun çok öncelikli konuları bunlar.

“Biz ahlak ve edep temelli bir siyaset yürütüyoruz”

Biz öncelikli olarak Bolumuzda huzur ve güven gelsin istiyoruz. Bolu bu 5 yılda makyaj belediyeciliği gördü. Akşam yazılıp sabah silinen twitlerle gündeme geldi. dedikodu masalarında konuşulur oldu. Bolumuz, İzzet Baysal’ın yine Bolumuzdaki birçok kıymetli değerimizin Gölcük, Yedigöller, Abant’ımız var. Yine Akşemseddin Hazretleri mekanındayız. Çok güzel ilçelerimiz var. Bolu maalesef bu doğal güzelliklerden İzzet Baysal’ında hayırseverliğinden ve munis bir mütevazi bir şehir olmanın ötesinde dedikodu malzemesi ve maalesef kaosun içinde oldu. Belediye Meclislerimiz bu haf acaba bu toplantıda hangi proje çıkacak diye izlenmez oldu. Bu hafta hangi kavga çıkacak diye izlenir oldu. Hakaretler, aşağılamalar, kadın meclis üyelerimizi aşağılamalara kadar giden çok ciddi bizi utandıran durumlarla karşılaştık. Biz Bolumuzda proje yatırımla birlikte huzur ve güvende getireceğiz. Şuan ki Belediye Başkanı ve tabi burada 5 yıl önce seçildi. Kendi içinde 5 yılı bu şekilde geçirmiş oldu. Bütün vatandaşlarımız nasıl geçirdiğini gördü. Fakat biz ahlak ve edep temelli bir siyaset yürütüyoruz. Açıklamaları da zaten bu anlamda maalesef bu sınırları içerisindeki açıklamalar değil.

“3 tane otoparkımız vardı, 2’ye düştü”

Bizim gönüllülerimiz var. Teşkilatımız var. Bu bağlamda ekiplerimizle beraber çalışıyoruz. Kimseyi rencide etmeden götürmeye çalışıyoruz. Lansmanlarımız da zorla insanlar getirmiyoruz. Projelerimize getirmiyoruz. belediyenin ve kamunun imkanlarını kullanarak yardımlar dağıtmıyoruz. Biz kendi imkanlarımız ve gönüllülerimiz içerisinde bu hizmeti sunuyoruz. Burada bu proje bazlı yürüttüğümüz çalışmada şuan ki belediyenin bu 5 yıllık süreçte, seçim sürecinde şunu yaptığını görüyoruz; en son yaptığı açıklamaları da aynı şekilde, bir ağacın kurtarma butonu var kendisi için. Bu konu mülteci butonu. Arsayı sattığında neden sattınız diye sorduğunuzda bu butona basılıyor. Neden stadyum yapıldı diyoruz. 52 tane söz verilmiş 4 tanesi gerçekleşmiş. Şimdi yeni bir proje de bu 52’sini hiç yerine koyarak yeni projeleri, sanki eskileri koyarak yeniymiş gibi tekrar bu 5 yıl için sunuluyor. Burada kendi kariyer basamakları için, kendi siyasi hedefleri için Bolumuzu maalesef heder ettirmeye Bolulular izin vermeyecek. 3 tane otoparkımız vardı, 2’ye düştü. Halbuki vatandaşlarımız 5 tane 10 tane olsun diye oy verdi. Maalesef 3’ten 2’ye düşmüş bir otopark var. Bu büyük bir problem. Bunlar her sorulduğunda her sıkıştığında, acil kurtarma butonuna yani mülteci butonuna basılması, iftiralar atılması, hakaretler edilmesi. Biz bu gündemin tamamen dışında kalacağız. Mevcut belediye başkanının Bolu’yu huzursuzluğa sürükleme hedeflerini ve gayesine uymayacağız.

“Bize taş atana gül atmaya devam edeceğiz”

Mübarek Ramazan ayındayız. Barış iklimindeyiz. Biz istiyoruz ki Barış İkliminde, huzur ikliminde adayların birbirine sahip çıktığıyla davrandıkları, herkesin birbirini kucakladığı bir Bolu olsun. Biz buna devam edeceğiz. Bize taş atana gül atmaya devam edeceğiz. Yine huzur ikliminde Bolumuzu Ramazan ayıyla birlikte seçimlerde Bolu’nun zaferini kavuşturmuş olacağız.”

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ