(HABER:ASLI AKIŞ)-Milliyetçi Hareket Partisi Bolu İl Başkanlığında “Cumhuriyet’in Yeni Yüzyılı, Türk ve Türkiye Yüzyılı” temasıyla 14. Olağan İl Kongresi gerçekleştirildi. Heyecanlı, coşkulu ve katılımı yüksek kongrede Başkan İlhan Durak yeniden güven tazeledi.

Necip Fazıl Kültür Merkezindeki Kongreye, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Kadir Şekerci ile Türk Hukuk Enstitüsü üyesi Avukat Hatice Betül Himoğlu, MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, Ak Parti Bolu Merkez İlçe Başkanı Engin Alemdar, MHP Bolu Merkez İlçe Başkanı Hakan AydınÜlkü Ocakları Bolu İl Başkanı Cihan ÖzkalemMHP KAÇEP Başkanı Sema Gülen, Türkiye Kamu-Sen Bolu İl Başkanı Furkan Özübek, ilçe belediye başkanları, MHP İl Genel Meclisi ve belediye meclis üyeleri, İl ve ilçe teşkilatları, ilçe ocak başkanları, birçok STK, sendika üyeleri ile partililer katıldı.

foto galeri gif

Tek liste ile gerçekleştirilen MHP Bolu 14. Olağan İl Kongresi olağanüstü yoğun ilgiye ve coşkuya sahne oldu.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan kongrede ilk olarak gündem maddeleri görüşüldü, ardından divan heyeti oluşturuldu.

DİVAN OLUŞTURULDU

Kongrede Divan Başkanlığına MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, divan üyeliklerine ise MHP Merkez Yürütme Kurulu Üyesi Kadir Şekerci,  Avukat Hatice Betül Himoğlu, MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül seçildi.

GENEL BAŞKAN BAHÇELİ’NİN MESAJI OKUNDU

MHP Genel Başkanı Dr. Devlet Bahçeli’nin kongreye gönderdiği mesaj salondakiler tarafından coşkuyla alkışlandı.

Genel Başkan Bahçeli’nin mesajının okunmasının devamında yönetim kurulu faaliyet ve mali raporun okunup onaylanmasından sonra konuşmalara geçildi.

“İLÇE KONGRELERİMİZİ BİRLİK BERABERLİK İÇİNDE TAMAMLADIK”

Kongrenin açılış konuşmasını yapan MHP Bolu İl Başkanı İlhan Durak; “Bolu'da biri merkez olmak üzere 9 ilçemizde kongrelerimizi, şanlı tarihimize yaraşır, ülkücü duruş ve iradeye yakışır birlik beraberlik içinde tamamladık. Bu vesileyle kongrelerimizde ilçe başkanı olarak seçilen kıymetli dava arkadaşlarıma ve değerli yönetimlerine ayrı ayrı tebrik ediyor hepsine ayrı ayrı başarılar diliyorum” dedi.

“MHP 54 YILLIK TARİHİNDE ÖZÜNDEN KOPMADAN MÜCADELE ETMİŞTİR”

Başkan Durak, Milliyetçi Hareket Partisi 54 yıllık bir tarihi geçmişi olduğunu belirterek; “Milliyetçi Ülkücü Hareketin mensupları olarak benlik davasına düşüp ziyan olanlardan değil, hak ve hakikatin peşinde liderimizin emrinde ‘nereye gidiyorsun?’ diye sorulduğunda Kızılelma'ya diyenlerdeniz. Milliyetçi Hareket Partisi Mehmet Emin Resulzade'nin ‘bir kere yükselen bayrak bir daha inmez’ ifadesinde olduğu gibi bundan 54 yıl önce yükselmiş ve hamdolsun bir daha inmemiştir.  Milliyetçi Hareket Partisi 54 yıllık tarihinde Başbuğumuz Alparslan Türkeş ve bilge liderimiz sayın Devlet Bahçeli Beyefendi sayesinde başkalaşmadan değişmeyi, özünden kopmadan gelişmeyi, yorulmadan mücadeleyi alnının hakkıyla başarabilmiştir” şeklinde konuştu.

“MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ KUMDAN BİR KALE DEĞİLDİR YIKILMAZ”

Milliyetçi Hareket Partisini yıkılmaz bir kale şeklinde nitelendiren Başkan Durak; “Milliyetçi ülkücü hareket, ezelden ebede, bağımsızlık mefkuremizin simgesi, vatan sevgisinin hiç sönmeyen meşalesi, hain nifak odaklarına karşı yıkılmayan kale, Türk milliyetçilerinin altında toplandığı çatı, ülkemizin geleceği ve harcı iç ve dış siyasi şer odaklarının korkulu rüyasıdır.  Milliyetçi Hareket Partisi Kumdan bir kale değildir yıkılmaz. Milliyetçi Hareket Partisi kağıt kaplan değil yırtılmaz. Milliyetçi Hareket Partisi köksüz ağaç değildir, yıkılmaz. O yüzden Milliyetçi Hareket Partisi bayrak olup inmeyenlerin, sancak olup düşmeyenlerin, ülkücü olup eğilmeyenlerin, Ergenekon'da ateş olup sönmeyenlerin, şehadeti göze alıp dönmeyenlerin, güneş olup batmayanların ve mert olup satmayanların partisidir. Cumhur İttifakı ise Türk milletinin özü, toplumsal uzlaşımızın kökü, siyasi ve milli mücadele ruhunu zirveye taşıyan gücü, zillete düşmüş şer odaklarına milletimizin son sözüdür” ifadelerine yer verdi.

“BİR OLACAĞIZ, İRİ OLACAĞIZ, DİRİ OLACAĞIZ”

İl Başkanı Durak, “Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız” diyerek yerel seçimlerde muzaffer olma sözünü verdi. Durak; “Milliyetçi Ülkücü Hareketin tüm kadroları ile tazelenmiş umutlarla, tahkimi yapılmış hedeflerle, perçinlenmiş birlik ve beraberlikle kardeşlik ruhuyla 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak olan mahalli idareler seçimlerine hep birlikte topyekûn hazırlanacağız. Merkezi yönetim ile yerel yönetimler arasında tam bir uyum sağlanması için elimizden gelen her çabayı göstereceğiz. Bir olacağız, iri olacağız, diri olacağız ve Allah'ın izniyle hep birlikte muzaffer olacağız Milliyetçi Hareket Partisi'nin Bolu 14. Olağan İl kongresinde ben ve kıymetli dava arkadaşlarım sizleri kıymetli oylarınıza, dualarınıza ve her zaman da desteklerinize ihtiyacımız olduğunu hatırlatarak kongremizi hayırlara vesile olmasını cenabı Allah'tan niyaz ederim.” diye konuştu.

NİHAL ATSIZ’IN DİZELERİNİ OKUDU

Sözlerine merhum Nihal Atsız’ın dizeleri ile son veren Durak; “Zafer ümit kaynağının  bir çeşmesidir. Zafer birçok gönüllerin birleşmesidir. Gönülleri birleşenler ölse de bir gün gök kubbede kalacaktır seslerinden ün. Gönülleri birleşenler! Selam sizlere! Uzaklarda dertleşenler! Selam sizlere!” dedi.

“3 HİLALİN GÖLGESİNDE BİR BAŞARIYA DAHA İMZA ATACAĞIZ”

MHP Bolu İl Başkanı İlhan Durak’ın akabinde kürsüye gelerek partililere hitap eden MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, genel seçimlerde gösterilen başarıyı yerel seçimlerde de göstereceklerini belirterek; “Allah’ın izniyle 14 Mayıs 2023 tarihinde gösterdiğimiz başarıyı, sizlerin bizlere vermiş olduğu teveccühü aynı samimiyet ve birlikteliği sizlerin destekleriyle 31 Mart 2024 tarihinde de şanlı zaferimizi bir kez daha kutlamak üzere Bolu Belediyesinin burçlarına 3 hilalin gölgesinde bir başarıya daha imza atacağımıza sonsuz inancımız güvenimiz tamdır” diye konuştu.   

“OLDUĞUMUZ GİBİ GÖRÜNDÜĞÜMÜZ GİBİ OLDUK”

14 ve 28 Mayıs’ta gerçekleşen genel seçimler üzerinden hatırlatma yapan Milletvekili Akgül; “Biz olduğumuz gibi göründüğümüz gibi olduk. Sayın Genel başkanımız liderimiz Devlet Bahçeli beyefendinin talimatlarıyla il başkanımız İlhan Durak’ın Bolu’ya görevlendirilmesiyle 14-28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği genel seçimlerinde başarıya ulaştık. Bizlerle birlikte emek veren tüm teşkilatımıza şükranlarımızı sunuyorum.” İfadelerini kullandı.

“İCRAATIMIZIN ALTIN MADALYASINI 31 MART’TA SAYIN LİDERİMİZE TESLİM EDECEĞİZ”

Milletvekili Akgül, konuşmasının sonunda 31 Mart yerel seçimlerini işaret ederek; “Bolu’da çok fazla söze gerek olduğuna inanmıyorum. Laftan ziyade icraatlarımızı göstermeye başladık inşallah icraatımızın altın madalyasını da 31 Mart’ta sayın liderimize teslim edeceğiz. Kongremizde yeniden seçilen kıymetli başkanımıza ve değerli yönetimini tebrik ediyor başarılar diliyorum. Liderimizin de dediği gibi “kapı kapı siyasi gezintiye çıkacağımıza, paşa paşa bozkurtça Milliyetçi Hareket Partisi emrinde ölmeyi yeğleriz” şeklinde konuştu.

Kongrede son olarak partililere seslenen MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, 2023 seçim sonuçlarını değerlendirdiği konuşmasında, MHP ve Ülkücü düşmanlığı yapan iki Fatih'e seçimlerin galibinin MHP olduğunu itiraf ettirdiklerini söyledi.

“SİYASETTE BU SEÇİMİN GALİBİ MİLLİYETÇİ HAREKET PARTİSİ’DİR”      

Yıldırım, genel seçimlerin galibinin MHP olduğunu ifade ederek; “2023 seçimleri, son yüzyılda Türkiye'nin en önemli seçimiydi. Her seçimin kendine göre bir misyonu vardır. Bu seçim öyle bir seçim oldu ki, siyah ile beyazın seçimi oldu, arada gri renk yoktu, gri rengin tonları da yoktu. Elhamdülillah bu seçimin galibi, MHP'ye düşman olan iki Fatih tarafından ilan edildi. Birisi Fatih Altaylı diğeri de Fatih Portakal. Bunlar MHP ve Ülkücü Hareket'i hiç sevmezler, hazzetmezler, düşman bellerler. Ama bunların ikisine de bu seçimin galibi MHP'dir dedirttik. Doğrumu doğru. Siyasette bu seçimin galibi Milliyetçi Hareket Partisi’dir. İttifaklar da bu seçimin galibi Cumhur İttifakı’dır. Cumhurbaşkanlığı seçiminde ise bu seçimin galibi Cumhur İttifakı’nın adayı olan Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır. Seçim böyle noktalanmıştır. Tabiri caizse iki tane meydan muharebesinden beraber çıktık. Bu seçimin kahramanları da sizlersiniz” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından Başkan İlhan Durak, MHP Genel Başkan Yardımcısı Ankara Milletvekili Yaşar Yıldırım, MHP MYK Üyesi Kadir Şekerci, MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül ve Türk Hukuk Enstitüsü üyesi Av.Hatice Betülay Himoğlu’na Köroğlu Heykeli hediye etti.

Yapılan oy kullanma işlemiyle tek liste halinde gerçekleşen kongrede mevcut İl Başkanı ilhan Durak yeniden seçildi.

Kongre başkan Durak’ın yeni yönetimiyle fotoğraf çekimiyle son buldu.

Kongrede tek aday olan, İlhan Durak’ın yönetim kurulu listeleri ise şu şekilde:

İl Yönetim Kurulu Üye Adayları: Ayhan Çelikkol, Alper Yılmaz, Ayhan Tabak, Bilal Erdal, Cenan Baygın, Cemal Bahşi, Erkan Saklı, Erkan Bektaş, Emrah Yaman, Ferda Aktürk, Hakan Kulakoğlu, Gürhan Gökdemir, Muhammet Kabadayı, Mustafa Tuna Maltaş, Osman Bulmuş, Orhan Samurkaş, Sinan Çebi, Serkan Namdar, Uğur Yağlıoğlu, Turgut Ergül, Adnan Yılmaz, Aslı Akış, Burak Kılıçarslan, Ahmet Erbay Tunçer, Hakan Dündar Özcan, Hamit Kurt, Hüseyin Tayşi, Mükerrem Başaran, Murat Biriktir, Metin Akman, Mehmet Hıracaoğlu, Gürkan Güler, Sebahat Dündar, Süleyman Tezcan, Sezer Karataş, Semih Akın, Turgay Akkaya, Üstün Tiryakioğlu, Volkan Yılmaz, Zülküf Deniz.

İl Disiplin Kurulu Üye Adayları: Metin Baykal, Mahmure Karakuş, Nazif Aslandoğdu, Necati İşler, Sadık Çetinkaya, Yunus Aydemir, Yüksel Aktulan.

Ahmet Çetin, Çetin Öztürk, Mustafa Barış Fırat, Murat Gökmen, Mehmet Şişlioğlu, Murat Dişli, Tolga Yürekli.

Üst kurul delegeleri: İlhan Durak, Adil Semercioğlu, Ayhan Öztürk, Cihan Özkalem, Dündar Yener, Kemal Koç, Mehmet Altındağ, Mehmet Toket, Murat Soyaydın, Murat Bilge.

Fatih Bozkurt, Filiz Yağlıoğlu, Rahmi Aksoy, Sema Kışlak, Selçuk Baykal, Şerafettin Özdemir, Tolga Ekşi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ