MHP Bolu İl Başkanı İlhan Durak, Cumhuriyetin kuruluşunun 100’üncü yılı ve Cumhuriyet Bayramı kapsamında bir kutlama mesajı yayınladı. Durak; “Bağımsızlık meşalesi tüm olumsuzluklara rağmen yüce Türk Milletinin bağımsızlığa olan inancıyla 100 yıldır yanmaya devam ediyor” dedi.

Cumhuriyet’imizin kuruluşunun 100. Yılı nedeniyle yayınladığı mesajında önemli vurgularda bulun MHP Bolu İl Başkanı İlhan Durak, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün “Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz” sözünü anımsattı.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ’NİN 100’ÜNCÜ YILINI KUTLAMANIN HAKLI GURURU İÇERİSİNDEYİZ”

Durak, bağımsızlık meşalesinin 100 yıldır yanmaya devam ettiğine dikkat çekerek; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının başlatmış olduğu bağımsızlık mücadelesi, şehitlerimizin aziz ruhları eşliğinde bu günlere geldi. Aziz şehitlerimizin ülkemizin her bir metrekaresini canları pahasına savunması sonucu Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılını kutlamanın haklı gururu içerisindeyiz. Emperyalistlerin Osmanlı’ya son vuruşu yapmak için Anadolu’yu karış karış işgal ettikleri bir dönemde, başta Mustafa Kemal Atatürk ve birkaç arkadaşının yaktığı bağımsızlık meşalesi tüm olumsuzluklara rağmen yüce Türk Milletinin bağımsızlığa olan inancıyla 100 yıldır yanmaya devam ediyor” ifadelerini kullandı.

“AMACIMIZ DEVRALDIĞIMIZ EMANETLERİ TÜRK GENÇLİĞİ’NE EN İYİ ŞEKİLDE DEVRETMEK”

Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten devralınan emanetlerin günü geldiğinde Türk Gençliği’ne en iyi şekilde devredileceğine de işaret eden Durak; “Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz’ vecizesi Cumhur İttifakı’nın rehberi olmuş, son dönemde milli dinamiklerin de hızlı bir şekilde bağımsız olarak harekete geçirilmesiyle Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ni bölgesel bir güç noktasına taşımıştır. Türkiye Cumhuriyeti, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’yle tam bir kenetlenme, eksiksiz bir kucaklaşma dönemine geçmiştir. Cumhuriyet demek demokrasinin ve milli iradenin istikrarı, iradesi ve itibarı demektir. Bu nedenle Yüce Türk Milleti devletimizin ikinci yüz yılında bilhassa demokrasimizi ve milli irademizi hiçbir hegemonyanın etkisi altında bırakmadan, mazlum milletlerin yanında yer alarak sürdürmeye devam edecektir. Cumhur ittifakı olarak amacımız Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ten devraldığımız emanetleri günü geldiğinde geleceğimiz olan Türk Gençliği’ne en iyi şekilde devretmektir.” şeklinde konuştu.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ