(HABER: ASLI AKIŞ) - Milliyetçi Hareket Partisi Bolu Milletvekili İsmail Akgül,  Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunun 100. yıldönümü dolayısıyla mesaj yayımladı. Akgül; “Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseri, Türk milletine yüz yıllık emanetidir. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.” Dedi.

MHP Bolu Milletvekili İsmail Akgül, cumhuriyetin kuruluşunun 100’üncü yılı ve Cumhuriyet Bayramı kapsamında bir kutlama mesajı yayınladı.

“CUMHURİYET GAZİ MUSTAFA KEMAL ATATÜRK’ÜN EN BÜYÜK ESERİ”

Akgül mesajında olarak Cumhuriyet’in, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseri, Türk milletine yüz yıllık emaneti vurgusu yaparak; “Türkiye Cumhuriyeti muazzam bir fedakarlığın, muhteşem bir mücadele azminin hem mahsulü, hem de ihtişamıdır. Türk Milleti istiklalini perdeleyen, hürriyet onurunu zedeleyen her türlü saldırıya karşı kahramanca direnmiş, kurtuluş destanını şehit ve gazilerinin fedakarlıklarıyla yazmıştır. Türk milleti işgal ve esarete boyun eğmemiş, Cumhuriyet fikrinin aydınlattığı yolda geleceğini inşa etmiştir. Türklüğün özgür ve bağımsız ruhuna en uygun yönetim biçimi olarak Cumhuriyet, Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün en büyük eseri, Türk milletine yüz yıllık emanetidir. Milli Mücadele’nin taçlanmış ve gönüllere taht kurmuş hali olan Cumhuriyet, Türk milletinin kendi kaderine bizzat yön ve istikamet vermesini sağlayarak egemenliğin sahibini tescillemiştir.” dedi.

“CUMHURİYETİMİZİN 100.YILI YÜCE TÜRK MİLLETİNE KUTLU OLSUN”

Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacağını da belirten Akgül; “Türkiye Cumhuriyeti her şeyden önce inancın, imanın ve yılmaz bir iradenin eseridir. Haklı ve haysiyetli bir mücadelenin karar ve kıvancıdır. Hiç kimsenin kuşkusu olmasın ki, Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır. Cumhuriyet, Türklüğün ve Türkiye’nin yeni yüzyılında yine yolumuzu aydınlatan ışığımız, Gazi Mustafa Kemal Atatürk yine yolumuzu gösteren Gökbörümüz olmaya devam edecektir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Cumhuriyetimizin kurucusu, devletimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm şehitlerimizi, ahirete irtihal eden gazilerimizi ve kurucu kahramanlarımızı rahmet, minnet ve şükranla anıyor, aziz hatıralarını tazimle yad ediyorum. Sonsuz bağlılık, vazgeçilmez yemin, hiç bitmeyecek azimle, İstiklale tutkun, istikbale hazır, daha nice yüzyıllara olan kararlılığımızla, Cumhuriyetimizin yüzüncü yılı Yüce Türk Milletine kutlu olsun.” Şeklinde konuştu.