Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, düzenlediğini basın toplantısında Bolu’nun korona virüs tablosunu açıkladı. Bolu’da günde yapılan korona virüs test sayısı hakkında bilgiler vererek; “Bolumuzda günde 250 ile 300 arası test uygulanıyor. Kapasitemiz 400’e kadar çıkmaya müsait. Ancak memnuniyet ile söylüyorum, özellikle son birkaç gündür 300 teste rağmen bazı günler bir veya iki bazı günler ise hiç vaka çıkmıyor” dedi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, korona virüs ile mücadele devam ederken Türkiye geneline bakıldığında Bolu’nun iyi durumda olduğunu söyledi. İlimizdeki son vaka sayıları hakkında bilgi veremediğini fakat alınan tedbirlere iki hafta daha sıkı uyulması durumunda Bolu olarak salgından çok ucuz atlatılacağının altını çizdi.

“TÜRKİYE’NİN ÇOK ÖNÜNDEYİZ”      

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, günde yapılan test sayısının 250 ile 300 arasında seyrettiğini bazı günler bir veya iki, bazı günler ise hiç vaka çıkmadığını da vurgulayarak;  Bolumuzda günde 250 ile 300 arası test uygulanıyor. Kapasitemiz 400’e kadar çıkmaya müsait. Ancak memnuniyet ile söylüyorum, özellikle son birkaç gündür 300 teste rağmen bazı günler bir veya iki bazı günler ise hiç vaka çıkmıyor. Yapılan test sayısına göre tespit edilen vakada, Türkiye’nin en iyi illerinden biri olduğumuzu söyleyebilirim. Bolu’daki toplam vakaların yarısından fazlası iyileşmiş durumda. Bu anlamda da Türkiye’nin oldukça önündeyiz. Vaka tespit edilen vatandaşlarımızın yarısından fazlası iyileşmiş durumda. O yüzden diyorum, belediyenin aldığı tedbirlerinin, dezenfeksiyon kullanımının etkisinin olduğunu söylüyorum. Bu da vatandaşlarımız, diğer illere göre evde kal çağrılarına uyuyor. Dışarı çıkan vatandaşlarımızı da görüyorum, onlar da sosyal mesafe kuralına uyuyor. Bekçi ve polis ekipleri arkadaşlarımız da sık sık uyarıyor. Bir iki hafta daha böyle tutabilirsek, Bolu olarak çok ucuz atlatacağız” şeklinde konuştu.

“VEFAT SAYIMIZ 2”

Başkan Özcan, şu ana kadar 2 kişinin korona virüs teşhisi ile hayatını kaybettiğini ifade ederek; “Entübe sayımız, benim aldığım bilgilere göre 1 kişi var. Yoğun bakımlarla ilgili de bir sıkıntımız olmadığını görüyoruz. Şu ana kadar Bolu dışında vefat eden Bolululardan sadece korona teşhisi ile ölen 1 kişi buraya defnedildi. Diğerleri ise buraya getirilmedi” dedi.

Editör: TE Bilisim