(HABER MERKEZİ)-Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan hayvanseverler ile düzenlenen programda bir araya geldi. Programda can dostlar için yapılanlardan bahseden Özcan, “Geçmişte can dostlarımız maalesef mutsuzdu. Ancak şuan yaptığımız yeni barınakta tüm can dostlarımız çok daha mutlular ve çok daha sağlıklılar.” dedi.

fot galeri gif

4 Ekim Hayvanları Koruma Günü dolayısıyla Bolu Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü kentteki hayvanseverleri bir araya getirdi. Sokak hayvanları için mücadele eden farklı dernek çatısında toplanan çok sayıda hayvansever, kahvaltı programında bir araya geldi.

Karaçayır Sosyal Tesisi’nde gerçekleşen kahvaltı programına Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan da hayvan sevgisi ile tanınan eşi Meral Özcan ile birlikte katıldı. Özcan çifti, hayvanseverlerle kahvaltı yaparak, sohbet etti.

“Yeni Barınağımızda Can Dostlar Çok Daha Mutlu”

Kahvaltıda konuşma yapan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Türkiye’nin en iyi ve en modern barınaklarından birine sahip olduklarını belirtti.

Barınakların geçmişte elverişsiz olduğunu söyleyen Özcan, “Ancak şu an yaptığımız yeni barınakta tüm can dostlarımız çok daha mutlular ve çok daha sağlıklılar.  Ayrıca Türkiye’de kendi hayvan mamasını üreten ender belediyelerden biriyiz. Can dostlarımız için gerek fiziki ortamları, gerekse personel sayısını ve niteliğini arttırdık. Arttırmaya da devam ediyoruz.” diye konuştu.

Özcan daha sonra kahvaltıya katılan hayvan severlerin görüşlerini dinledi.

Hayvanseverler memnuniyetlerini ilettiler

Çeşitli hayvan derneklerine üye birçok hayvansever, Bolu Belediyesi’nin hayvanlara yönelik çalışmalarından ve uygulamalarından memnun olduklarını belirterek, Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Veteriner İşleri Müdürü Figen Varlık ve ilgili belediye personellerine teşekkür ettiler. Yine Mudurnu ilçesinden gelen bir hayvansever de sokak hayvanları için Bolu Belediyesi’ne ne zaman bir talep iletse geri çevrilmediğini söyledi. Bolu Belediyesi ekiplerinin sorumluluk alanları dışına bile sürekli mama bıraktığını belirten hayvansever, bundan dolayı çok mutlu olduğunu söyledi.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ