Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, geçtiğimiz günlerde çekimleri Gölcük Tabiat Parkı’nda yapılan MasterChef Türkiye programının Bolu’ya ciddi bir katkı sağladığını dile getirerek, “MasterChef’i buraya biz davet ettik ancak “belediye bütçesinden katkı yapmam” dedim. Programın ardından bizim doğal ürünlerimizin pazarlandığı internet sitesine o kadar çok talep gelmiş ki… Bu tür programların şehre ne kadar katkı sağladığını görüyoruz” dedi.

Haber: Ömer ÇETİNASLAN

Türkiye’nin en çok izlenen yarışma programlarından biri MasterChef Türkiye’nin 122. bölümüne, Bolu ev sahipliği yapmıştı. Bolu Valisi Ahmet Ümit ile Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın da katıldığı Gölcük Tabiat Parkı’nda çekilen programda, Bolu ve Bolu’nun yöresel ürünlerine bolca yer verilmişti.

“MASRAFLAR İÇİN BELEDİYE BÜTÇESİNDEN KATKI YAPMAM DEDİM”

Konu ile ilgili detayları paylaşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, MasterChef’i Bolu’ya kendilerinin davet ettiklerini ve Bolulu işadamlarının sponsor olduğunu ifade ederek, “MasterChef’i buraya biz davet ettik. Hatta gidiş-geliş masrafları da vardı, “belediye bütçesinden katkı yapmam” dedim. Sağ olsun İstanbul’daki Bolulu işadamlarımız bu noktada devreye girdiler, sponsor meselesini onlar çözdüler. Ne kadara çözdüler bilmiyorum ama sonuç olarak Bolu Belediyesi’nin davetlisi olarak geldiler” şeklinde konuştu.

“BU İŞ FAZLA SİYASİ OLDU DEDİLER”

Yarışma jürisinin belirlenmesi konusuna da değinen Başkan Özcan, “Jürinin belirlenmesi konusunda yardımcı olmamızı istediler. Ben de Sayın Valimizi ve Sayın Fatih Metin’i aradım. Benim de jüri üyesi olmamı istediler. Ancak daha sonra programın yapımcıları “bu iş fazla siyasi oldu, üçünüzü de çıkartıyoruz” dediler. Kendileri farklı bir jüri oluşturdular. Bize de programın başında bir yer verdiler. Konuşmalarımız daha uzundu ancak onlar bir kısmını yayınlamışlar” diye konuştu.

“PROGRAMDAN SONRA ÜRÜNLERE ÇOK TALEP GELMİŞ”

Programda Bolu’nun yöresel ürünlerine yer verilmesinin ardından ürünlere çok sayıda talep geldiğinin altını çizen Özcan, “Bizim doğal ürünlerimizin pazarlandığı “boludangelsin.com” diye daha tam aktif olmayan bir internet sitemiz vardı. Bu programdan sonra o kadar çok talep gelmiş ki… Bu tür programların şehre ne kadar katkı sağladığını görüyoruz” ifadelerini kullandı.

“BOLU’NUN ÇOK GÜZEL REKLAMINI YAPIYORLAR”

Başkan Özcan, programın şeflerinden Mehmet Yalçınkaya ve yarışmacı Eray Aksungurlu’ya teşekkür ederek, “Programda yer alan Mehmet Şef, ciddi bir Bolu aşığı. Kendisini yakından tanıma şansı buldum. Eray’a da biraz moral oldu. İnşallah yarışmayı da kazanır. Sağ olsunlar, Bolu’nun çok güzel reklamını yapıyorlar” sözlerine yer verdi.

Editör: TE Bilisim