(HABER MERKEZİ)- Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan Kahramanmaraş depremlerinin 1’inci yıl dönümü nedeniyle yaptığı açıklamada, “Afet bölgesine ulaşan ilk belediye başkanlarından biriyim. Orada gördüğüm acı tabloyu ömrüm boyunca unutmayacağım. Yitirdiğimiz canların acısını yüreğimde hala yaşıyorum. Allah milletimize bir daha bu tür felaketler yaşatmasın.” dedi.

6 Şubatta Kahramanmaraş’ta meydana gelen ve 11 ilde büyük yıkıma neden olan 2 büyük depremin üzerinden tam 1 yıl geçti.

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, büyük depremleri 1’inci yıl dönümünde, hayatını kaybedenleri anarak; “Öncelikle hayatlarını yitiren yurttaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarını kaybedenlere ise baş sağlığı diliyorum.” dedi.

“3 KEZ DEPREM BÖLGESİNE GİTTİM”

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinin Türk milletinin yaşadığı en büyük felaketlerden olduğunu vurgulayan Özcan, afet bölgesine ilk ulaşan kişilerden olduğunu söyleyerek, “Ben afet haberini alır almaz bölgeye ilk giden belediye başkanlarındanım. Tam 3 kez bölgeye gittim ve depremin yıktığı tüm illeri günlerce dolaşıp, insanlarımızın yanında olmaya çalıştım. İlk depremin merkez üssü olan Elbistan’a ulaştığımda hayatım boyunca unutamayacağım bir tablo ile karşılaştım. Allah milletimize bir daha bu tür felaket yaşatmasın.” diye konuştu.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ