Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Türkiye’de etkisini artıran korona virüs pandemisinin Bolu’da da giderek arttığını söyledi. Özcan; “Korona virüs salgını bugün dünyayı kasıp kavuruyor. Bu anlamda şehrimizde de etkisi giderek artmaya devam ediyor” dedi.

Haber: Aslı Akış

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediye meclis salonunda basın toplantısı düzenleyerek, vatandaşların “evde kal” çağrılarına daha fazla uyması gerektiğinin altını çizdi. Başkan Özcan, vaka sayısının artmasının önüne geçmek daha önemlisi can kaybının olmamasını sağlayabilmenin öncelikleri olduğunun vurguladı.

“EVDE KAL ÇAĞRILARINA UYANLAR HALA YETERLİ DEĞİL”

Türkiye ortalamışa bakıldığında Boluluların evde kal çağrılarına yeterli derecede uymadığının belirten Başkan Özcan;  “Malumunuz Korona virüs salgını bugün dünyayı kasıp kavuruyor. Bu anlamda şehrimizde de etkisi giderek artmaya devam ediyor. İlk günlerde hiç vaka yok diye mutluluğumuzu ifade etmiştik ama vakalarımız artmaya devam ediyor. Tahlil sayısı arttıkça da önümüzdeki günlerde de artış eğilimini sürdürecek gibi görünüyor. Bizim önceliğimiz elbette vaka sayısının artmasının önüne geçmek ama daha da önemlisi can kaybının olmamasını sağlayabilmek. Şu ana kadar Türkiye genelinde açıklanan rakamlara baktığımızda Bolu’da vaka sayısı nüfusuna göre çok olan illerden değil bu mutluluk verici. Demek ki, Bolulular Hükümetimizin ve yerel yönetimlerin aldığı tedbirlere diğer illere göre daha fazla riayet gösteriyor. Ancak yine üzülerek bazı rakamlar paylaşacağım, evde kal çağrılarına uyan vatandaşlarımız hala Türkiye ortalamasının üstünde de olsa, hala yeterli değil.” İfadelerini kullandı.

DEVLETİN ACİL ÖNLEM ALMASI GEREKİYOR”

Başkan Özcan, Bolu Belediyesine gün içerisinde gelen vatandaşların sayısı hakkında bilgiler vererek, koronavirüs tedbirleri kapsamında vatandaşların uyarıları dikkate almadıklarını kaydetti. Özcan;

“Bolu Belediyesi kapısından 1461 kişi girmiş. Bunu personel olarak girenlerin 400 olduğunu kabul edelim, şu saat itibariyle daha mesai bitmeden 1000’in üzerinde vatandaşın sadece Bolu Belediye binasına giriş yaptığını üzülerek ifade ediyorum. Biz her giren vatandaşın ateşini ölçüyoruz. Bugün itibariyle yüksek ateş vakasına rastlamadık. Ancak Bolu Belediye Binasına 1000’in üzerinde vatandaş girmiş olması bu yasaklara tam anlamıyla uyma konusunda iyi bir yere gitmediğimiz gösteriyor. Biz bugünlerde vatandaşlarımıza evde kalın çağrısı yapıyoruz, dediğimiz gibi önemli ölçüde uyuyorlar, özellikle yaşı büyük olan vatandaşlarımız, 65 yaş üstü vatandaşlarımız. Biz onlara hastalığı yayan insanlar olarak görmüyoruz. Tam tersine bu hastalıktan öncelikli korunması gereken insanlar olarak görüyoruz. O yüzden onlara sürekli olarak evde kalın çağrısını daha sıklıkla yapıyoruz. Biz bu süreçte halkın nabzını da tutmaya devam ediyoruz. Ekonomik gücü yerinde olan vatandaşlarımızın ağırlıklı olarak daha çok evde kalın çağrısına uyduklarını görüyoruz. Ama diğer taraftan evlerine ekmek götürme derdinde olan insanlarımız var. Bunlar bize mecburen dışarı çıkmak zorunda kaldıklarını ifade ediyorlar. Bu konuda devletin acil önlem alması gerekiyor” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim