Türkiye Basketbol 2. Liginde Bolu ilini temsil eden Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı ligin ikinci devresini açıyor. İlk devreyi 11 maçta 8 galibiyet ile 3. sırada tamamlayan Bolunun Dev Adamları ikinci yarıya İzmir Büyükşehir Belediye maçı ile giriş yapacak.

Bolu Belediyesporun desteğini aldıktan sonraki 2 senede basketbol ligleri içerisindeki ismini daha fazla duyuran ve Bolu ilini en iyi şekilde temsil eden Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı kurduğu genç takımla ilk yarıda ses getiren ekip oldu. İkinci yarının ilk karşılaşmasını seyircisi önünde oynayacağı İzmir Büyükşehir Belediye maçı ile başlayacak olan Bolunun Dev Adamları ilk devre yakaladığı 3 maçlık galibiyet serisinidevam ettirmek için sahaya çıkıyor.

Türkiye Basketbol 2. Liginde mücadele veren Bolu ekibi son üç senenin en iyi ilk yarı performansını genç oyuncular ve genç bir staf ile başardı. İlk yarıda oynadığı 11 karşılaşmadan 8 galibiyet çıkartan Bolunun Dev Adamları topladıkları 19 puan ile 3. sıraya yerleştiler. Maç başına ortalama 74 sayı üreten Dev Adamların çemberlerinde gördüğü sayı ise 70.

Arif Erhan Kocamış maç başına ortalama 15 sayı ile takımın sayı lideri olurken, Faik Can Nurkan ise ürettiği 7 asist bu alandaki lider oldu. Burak Can Dilmaç ise maç başına 7 ribaunt ve 1.18 blok ile iki farklı kategoride ilk sırayı aldı. Takım liderlerinin yanı sıra Serhat Doğanay, Hakan Şanlı, Gökhan Talu Yağan, Oğulcan Metehan Deniz ve Ayberk Güleryüz’de katkıları ile galibiyetlerde büyük rol üstlenen oyuncular oldu.

Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol Takımının ilk yarı oynadığı karşılaşmalarda aldığı sonuçlar ve maçlarda öne çıkan ayrıntılar ise şu şekilde yansıdı.

1.Hafta

İZMİR B.Ş.B. – BOLUSPOR

Ligin ilk maçı olmasından dolayı her iki takımında galibiyete en çok ihtiyaç duyduğu maçların başında gelen karşılaşma, takım kaptanı Erhan Kocamışın son topta bulduğu sayı ile 78 – 80 Boluspor galibiyeti ile tamamlandı. Maçta, Erhan 23, Serhat 21 ve Burak 15 sayı üretirken Faik ise 8 asist yaptı.

2.Hafta

BOLUSPOR – FİNALSPOR

Ligin ikinci haftasında bir üst ligden düşen ve hedeflerinin bir üst lige direk çıkmak olan Finalsporu konuk eden Boluspor, son 3 dakikasına kadar önde götürdüğü karşılaşmayı 73 – 81 kaybetti. Maçta, Gökhan 17, Serhat 15, Burak 12, Erhan 14 sayı 9 asist ve Faik9 sayı 8 asistlik performansları mağlubiyete engel olamadı.

3.Hafta

TENİS ESKRİM DAĞCILIK – BOLUSPOR

Birçok deneyimli isimi bir araya getiren İstanbul temsilcisi ile karşılaşan Dev Adamlar 3. Haftayı savunmadaki yüksek performansı ile 53 – 55 kazanarak 2. Galibiyetlerine ulaştılar. Maçta, Erhan 19 sayı, Serhat 13 sayı 14 ribaunt ve Burak 9 sayı 10 ribaunt 3 blokluk performansıyla galibiyeti getirdi.

  1. Hafta

BOLUSPOR - ERZURUM BŞB GENÇLİK

Galibiyet serisine başlamak isteyen Dev Adamlar Erzurum karşısında 86 – 71 galip gelerek seriyi 2 maça çıkardı. 4 kişinin çift hanelere çıktığı karşılaşmada, Burak 24 sayı 9 ribaunt, Erhan 14 sayı, Faik 12 sayı 13 asist ve Hakan 10 sayı ileoynadı.

  1. Hafta

BOLUSPOR - MERSİN BŞB.

Bir üst lige çıkma hedefi ile kurulan bir başka takım olan Mersin’e karşı üstün bir oyun oynayan Dev Adamlar karşılaşmadan 85 – 51 gibi farklı bir skor ile galip ayrıldı. Galibiyet serisini 3 maça çıkartan Boluspor maçta, Hakan 17, Faik 13, Erhan 12 ve Burak 10 sayılık performansları galibiyeti getirdi

6.Hafta

FETHİYE BELEDİYE – BOLUSPOR

Ligde 1 er mağlubiyeti olan iki ekibin karşılaşmasında gülen taraf 62 – 58 lik skorla ev sahibi Fethiye Belediye oldu. Maçta Erhan’ın 12 sayı ve Serhat’ın 10 sayı 10 ribauntluk performansı mağlubiyeti engelleyemezken istatistikte Boluspor’un üstün olmasına rağmen yenilmesi şaşırttı.

7.Hafta

BOLUSPOR - GEMLİK BASKETBOL

Sistem anlamında ligin en taf takımlarından biri olan Gemlik Basketbol beklenildiği gibi zor bir mücadele oldu. 14 sayı geri düştüğü karşılaşmada Dev Adamlar maçı önce uzatma taşıdı ardından 95 – 93 galibiyetle ayrıldı. Maçta, Hakan20, Ayberk 18, Burak 15, Erhan 14 ve Faik 11 sayı 9 asistle oynadı.

  1. Hafta

EDİRNE BLD. EDİRNESPOR - BOLU SPOR

7 galibiyet ile ligde3 2. Sırada yer alan Edirnespora konuk olan Boluspor 2.periyottaki açılan farkı kapatamayınca maçtan 72 – 56 mağlup ayrıldı. Maçta, Erhan 15 ve Ayberk 11 sayı ile oynadı.

  1. Hafta

BOLU SPOR - UPS SPOR

3 Galibiyet serisinin arkasından bir seri daha yapmak isteyen Bolunun Dev Adamları bu seriyi İstanbul temsilcisi ile başlattı. İlkp periyottan son periyoda kadar üstün oynayan Boluspor karşılaşmadan 85 – 75 galibiyet ile ayrıldı. Maçta, Metehan 26, Burak 15, Gökhan 14 ve Erhan 11 sayı üretirken Faik’in 15 asistlik performansı maçı etkileyen faktörlerden oldu.

10.Hafta

MANİSA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE SPOR - BOLU SPOR

Bir üst lige çıkmanın en büyük adaylarından biri olan ve hedefi şampiyonluk olan Manisa’ya konuk olan Boluspor, kendilerinin emin olduğu fakat kimsenin beklemediği bir galibiyet aldı. Ligde namağlup lider olan Manisa’yı deplasmanda 64 – 73 yendi. Maçta, Faik 15, Erhan 14, Metehan ve Burak 10 ar sayıyla galibiyeti getiren isimler oldu.

  1. Hafta

BOLU SPOR - MAMAK BLD. YENİ MAMAK SPOR

Sıralamada Boluspor’un bir basamak altında yer alan ve ciddi maliyetlerle kurulan Ankara temsilcisini konuk eden Dev Adamlar son saniyelerin nefes kestiği karşılaşmadan 77 – 76 galibiyetle ayrıldı. Maçta, Erhan 22, Serhat 14, Hakan 11 ve Burak 10 sayı ile oynadı, Faik’in 10 sayı ve 11 asistlik performansı en üste çıkan performans oldu.

Oynanan maçlar sonucunda 19 puanla 3. Sırada yer alan Bolu Belediyespor Boluspor Basketbol takımı ikinci yarının ilk maçına seyircisinin önünde çıkıyor. 27 Ocak Cumartesi günü Karaçayır Spor Salonunda oynanacak olan karşılaşma 13:00’da başlayacak.

Editör: TE Bilisim