Yeniden Refah Partisi 28. dönem milletvekili birinci sıra adayı Sadettin Baskın, 14 Mayıs seçimleri sonrası iddialı açıklamalarda bulundu. Baskın; “AK Parti maalesef seçimin en büyük kaybedeni oldu. Ak Parti’den kaçan seçmen, büyük ölçekte MHP’yi tercih etti. MHP oyunu 20 bin civarında artırmış oldu.” dedi.

Özel Haber: Aslı Akış

Türkiye'de seçmen, yeni cumhurbaşkanı ve parlamentonun yeni üyelerini belirlemek üzere sandığa gitti. Genel seçim sonuçları, cumhurbaşkanı ve parlamentoda temsil hakkı elde edecek 600 milletvekili belirlendi. 14 Mayıs milletvekilliği seçimlerinde sürpriz yapanlardan biri de Yeniden Refah Partisi (YRP) oldu. 1,5 milyondan fazla oy alan YRP, 5 milletvekili çıkarmayı garantiledi.

“BOLU’DA GÜZEL SONUÇLAR ALDIK”

Yeniden Refah Partisi 28. dönem milletvekili birinci sıra adayı Sadettin Baskın, Cumhurbaşkanlığı ve 28. Dönem Milletvekilliği seçimlerinin ülke, vatan ve millete hayırlı olması temennisinde bulunarak; “Bolu’muzda en önemlisi huzurlu, barış içerisinde bir seçim geçirdik. Bolu’da güzel sonuçlar aldık. Her şeyden önemlisi biz seçimi kazandık. Seçime girerken de bunu söyledik. Seçimi kesinlikle kazandık dedik. Bunun birinci sebebi, biz görevimizi yaptığımızda daha ziyade milli görüşün prensipleri ve misyonu arasında biz seferden sorumluyuz. Seferimizi layıkıyla yaptık. Allah’ın izniyle de seçimimizi kazandık. Sıfırdan yola çıktık Bolu’da 7 binin üzerinde bir oy aldık.” şeklinde konuştu.

“AK PARTİ’DEN KAÇAN SEÇMEN, BÜYÜK ÖLÇEKTE MHP’Yİ TERCİH ETTİ”

2018 genel ve milletvekili seçimleri üzerinden 14 Mayıs seçimlerini Bolu özelinde değerlendiren Baskın, “AK Parti maalesef seçimin en büyük kaybedeni oldu. 25 -28 bin civarında bir oy kaybı oldu bir önceki seçime göre. Tabi yeni seçmenin katkısını eklemeden söylüyorum. Onunla birlikte 30 bine yakın bir oy kaybı olduğunu düşünüyorum. Seçimin analizi çok basit. CHP yaklaşık olaraktan aynı oyunu aldı. Ak Parti 25-30 bin oranında oy kaybetti. Ak Parti’den kaçan seçmen, büyük ölçekte MHP’yi tercih etti. MHP oyunu 20 bin civarında artırmış oldu. 20 binin 7 binini de Yeniden Refah Partisi olarak biz aldık. İnsanlar her şeyden önce bize oy vermek istiyordu Yeniden Refah Partisine fakat Bolu’dan bir Milletvekilinin çıkması için gerekli olan oy sayısını yakalayamayacağımızı düşündüklerinden daha çok ikinci tercih olan MHP’yi tercih ettiler. MHP’nin milletvekili çıkarmasını istedi vatandaşımız ve öylede oldu. Hayırlı olsun. Öncelikle Bolu’muza, Bolu’dan TBMM giden vekillerimize hayırlı olsun. Başarılar temenni ediyorum. Hayırlı hizmetler yapmak nasip olsun inşallah” dedi.

“CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN’I DESTEKLEYECEĞİZ”

Cumhur ittifakı içerisinde yer alan Yeniden Refah Partisinin ikinci turda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı destekleyeceğini vurgulayan Sadettin Baskın; “Biliyorsunuz biz Cumhur ittifakına dahil olduk. Dolayısıyla cumhur ittifakında Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan beyi destekleyeceğiz. Saha çalışmalarımızı da inşallah Cumhurbaşkanımızı desteklemek adına programlamaya başladık. Şuna da inanıyorum, Tayyip Bey inşallah 28 Mayıs’ta Cumhurbaşkanımız olarak tekrardan tescilleyeceğiz. Şunu da söylemek istiyorum, eğer bu seçimde 50,01-50,02-50,03 bir rakamla Tayyip Bey’i tekrar Cumhurbaşkanı seçmiş olsaydık insanların kafasında yine şaibeler, kuşkular vs. oluşacaktı. İnsanlardan kastım millet ittifakı tarafından bahsediyorum. Farklı arayışlar içerisine gireceklerdi. Dolayısıyla şuanda ikinci tura kalması bu ölçekten baktığımızda bence daha iyi oldu. Çünkü 52-53 gibi bir bantta Cumhurbaşkanımızı tekrar Cumhurbaşkanı yapacağımıza inanıyorum. Dolayısıyla ülkemize, vatanımıza, milletimize hayırlı olsun.” İfadelerine yer verdi.

“TOHUMU, TARLAYI TRAKTÖRÜ, MAZOTU BULDUK SIFIR KM BİR EKİP OLUŞTURDUK”           

Baskın, teşkilat mensuplarının özverili çalışmalar yaptığını da anlatarak; “Seçimin kazananı biz olduk. Çok güzel çalışma yaptık. Neredeyse basmadığımız toprak kalmadı. Hakikaten bütün Bolu’nun ilçeleri, köyleri de dahil olmak üzere 2-3 ekiple, çalışma yaptık. Teşkilatımızda görünen-görünmeyen, maddi-manevi elini taşın altına koyan hatta gövdesini taşın altına koyan tüm teşkilat mensuplarımız, ana kademe, gençlik kolları, hanım kolları hakikaten çok özverili çalışmalar yaptık. Dolayısıyla bu kardeşlerimizin inandıkları bir dava olmasaydı böyle bir çalışma yapma imkanımız yoktu. En önemlisi de şu, biz biliyorsunuz yeni kurulan bir siyasi partiyiz. Teşkilatlarımızı yeni oluşturduk. Ekiplerimiz yeni oluştu. Bu ekiplerin tamamı, biz önce tohumu bulduk, daha sonra tarlayı bulduk, daha sonra traktörü bulduk. Daha sonra traktöre mazotu bulduk ve bunları sıfır km bir ekip yaptı ve hasatı başlattık. Ondan sonrada sonuçları elde ettik. Elhamdülillah çok güzel bir sonuç elde ettik.” diye konuştu.

TEŞKİLATLARINA VE BOLU HALKINA TEŞEKKÜR ETTİ

Yeniden Refah Partisi’nin sonraki seçimlerde mecliste temsil oranının yüksek olacağını dile getiren Baskın; “Dolaştığımız yerlerde halkımızın yakınlığını gördük. Bize oy vermek istediklerini çok net hissettik fakat ben halkımızı da anlıyorum. Bizim milletvekilliği çıkarama ihtimalimiz üzerine oylarını bize daha yakın olan ya da halkın sağ görüşlü dediğimiz kesimi, ağırlıkla MHP’yi tercih etmeyi düşündüler. Halkımıza göstermiş olduğu ilgi, alaka, teveccühten dolayı teşekkür ediyorum. Sabahın erken saatlerinde başlayıp gecenin 2-3’lerine kadar çalışmalarını devam ettiren ekibimize ne söylesem az. Allah hepsinden razı olsun. Ayrı ayrı tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bize oy veren ve vermek isteyip de veremeyen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Bundan sonraki seçim ilk seçim inşallah Yeniden Refah’ın mecliste en yüksek temsil oranında temsil edileceği bir seçim olacaktır. Önümüzdeki belediye seçimlerinde de bugün atmış olduğumuz temellerin inşallah inşaası yapılmış olacaktır.” şeklinde konuştu.

“MECLİSTE ARTIK 5 MİLLETVEKİLİMİZ VAR”

Sadettin Baskın, Melis’te 5 milletvekili ile temsil edilme hakkını elde ettiklerini kaydederek; “Genel Başkanımız Dr. Fatih Erbakan Bey’in mecliste artık bir sandalye sahibi olması ve 5 tane Milletvekilimizde Allah’ın izniyle mecliste olmamız çok önemli, çok kıymetli. Biz Milli Görüş sloganıyla yola çıkmıştık. Elhamdülillah Milli Görüşü meclise koyduk. Mecliste de o 5 Milletvekilimiz halkımızın sorunlarına, dertlerine, sıkıntılarına en muazzam çalışmaları yaparak çare ve çözüm bulacağına, Allah’ın izniyle milletimizin, ülkemizin üretim, istihdam ve ihracat alanında en büyük sıkıntılar bunlar. Çözüm üreteceğine kimsenin kuşkusu olmasın. En güzel çalışmaları yapacağız inşallah” ifadelerini kullandı.

Editör: Servet GÖKÇEK