Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında belediye başkan adayları ile ilgili flaş açıklamalar yaptı. Yaklaşan yerel seçimlerde AK Parti'nin belediye başkan adaylarıyla ilgili önemli açıklamalarda bulunan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Karşılığı olan güçlü isimlerle bu seçimlere gireceğiz” ifadelerini kullandı. Bu sözlerin ardından AK Parti’nin Bolu Belediye Başkan adayının kim olacağı merakla beklenmeye başladı.

Geçtiğimiz Cuma günü Ankara’da gerçekleşen AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yerel seçimlerle ilgili yaptığı konuşma dikkat çekti. Bolu kamuoyunda birçok isim adaylık için konuşulurken, kimin aday olacağı merakla bekleniyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan yaptığı konuşmayla bu merakı daha da artırdı.

“Mahalli seçimlere hazırlanmamız, bütün oyunları bozmamız gerekiyor” diyen Erdoğan aday belirleme kriteri ile ilgili de şunları söyledi; “Partinin adayı, ehliyet, liyakat sahibi, dürüst, toplumda takdir edilen isimler olacak. Bu isimlerle Mart 2019 seçimlerine gireceğiz. Aday belirleme çalışmalarımızı öne çekip ona göre yürüteceğiz. Teşkilat ve diğer görevlerde bulunan arkadaşlarımızın Genel Merkez'le irtibata geçmeden hareket etmemesi gerekiyor. Kendisine adaylığı resmen tevdi edilene kadar mevcut görevini yerine getirmelidir. Bu bayrak yarışında görev değişikliği durumu olanların yeni arkadaşımız gelene kadar görevini aksatmadan yürütmesi gerekir. AK Parti olarak seçimlerde 2014'e göre belediye sayımızı ve oyumuzu artırmak istiyoruz.”

Editör: TE Bilisim