Pazarların açıldığı gün fiyatlarda düşüş yaptılar, pazarcı esnafını kızdırdılar.  Bolu Manavcılar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Altındal da; “Yolları işgal ediyorlar. Neymiş işgaliye bedeli ödüyorlarmış. Biz de gerekirse her hafta pazar açmayız. Esnafımla uğraşacak adamın alnını karışlarım” diyerek hep tepki gösterdi hem gözdağı verdi.

Haber: Aslı Akış – Burhan Yeşiltaş

Bolu’da semt pazarlarının kurulduğu alanlarda tezgahlarını genişleten zincir marketler, pazarcı esnafı çileden çıkarttı. Pazar alanlarının içerisinde bulunan zincir marketlerin fiyat düşürmesinden dolayı pazarcı esnafı ses yükseltti.

foto galeri gif

Bolu Manavcılar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Altındal Bahçelievler’de kurulan cumartesi pazarında domates tezgâhıyla yol kapattı. Altındal, emekçi esnafını arkasına alarak Zincir marketin bir tanesinin 24 tane şubesinde domatesin 16 TL, pazarın kurulduğu alanda 8 TL olduğu ayrımını paylaştı.

“ESNAFIMLA UĞRAŞACAK ADAMIN ALNINI KARIŞLARIM”

Pazarcı esnafının zor şartlarda para kazandığını belirten Bolu Manavcılar ve Pazarcılar Esnaf Odası Başkanı Mustafa Altındal; “İşimizde gücümüzde olan pazarcı esnaflarız biz. Herkesin mesleği zor, ama inanın bizim mesleğimiz diğer meslek dallarına göre çok zor.  Gecemiz, gündüzümüz, yazımız, kışımız yok.  Zor şartlarda para kazanıyoruz. Benim esnafımın işiyle, aşıyla, gücüyle uğraşacak adamın alnını karışlarım. Bu ne rezillik, ne ayıp? Gözü olanın gözü çıksın” şeklinde konuştu.

“BİZE DE VALİLİK ÖNÜNDEN YER BELİRTİLSİN!”

Zincir marketin başımızın üstünde yeri var. Bolu’da 24 tane şubesi var. Çalışan bizim Bolulular. Allah bin kere razı olsun. 50-100 bin çeşit ürün satıyorsun. 24 tane şubede domatesi 16 liradan, pazarın kurulduğu gün 8 liradan satıyorsun. Bu ne ya? Türkiye'deki bütün illerde marketlerin manav - sebze reyonları içeride olur. Ama nedense bizim Bolu'da yolun ortasında. Adam otobüs durağını kapatmış. Sebze meyve dökmüş. Neymiş? İşgal parasını alıyormuş. Bana valilik önünden yer belirtsin de bedelini ödeyelim biz de tezgah açalım. Benim esnafım 10 santimetre ileri çıksın zabıta gelir” ifadelerini kullandı.

“GEREKİRSE BİZDE PAZAR AÇMAYIZ”

Bolu Valiliği, Bolu Belediyesi ve Ticaret il müdürlüğü yetkililerine de seslenen Altındal; “Valiliğe, belediyeye, Ticaret İl Müdürlüğüne sesleniyorum. Bir denetim yapsınlar. Dün 16 lira olan domates bir gün sonra 8,95 liraya nasıl indi? Bana bir bunun bir açıklamasını bir yapın. Dün 16 liraya satılan domates bir gün de 8,95 liralara nasıl satılıyor? Şikayetimiz bu. Marketler manav reyonları içeri alsın. Biz her hafta gerekirse pazar açmayız. Ekmeğimizin peşindeyiz. müşterilerimizden özür diliyoruz ama mecbur kaldık. Derler ya bıçak kemiğe dayandığı zaman yapacak hiçbir şey yok” diye konuştu.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ