Kökez Uluslararası nakliyat 1992 yılından bugüne kadar hizmet vermeye devam ediyor. 135 çekici dorse ve 35 minivan Avrupa’nın hemen hemen her noktasına taşımacılık yapıyor. Sektördeki şoför açığını kapatmak, mevcut şoförlerin eksikliklerini kapatmak için Kökez Nakliyat bünyesinde Kökez Akademi kuruluyor.

Haber: Servet GÖKÇEK

Kökez Psikoteknik Merkezi ve Kökez Akademi sahibi İsa Karahan, sürücülerin yol koşullarını, yük ve eşya durumunu, güvenlik, ekonomik kullanım, kullanılan malın taşıma koşulları, trafik kazasında ne yapması gerektiğini bilen deneyimli uzman kişiler yetiştirmeyi hedeflediklerini belirtti. Karahan, projenin 3 aşamadan olduğunu söyleyerek, “ 1.’si kendi şoförlerimizin eğitimlerini tamamlamak, 2.’si diğer şoförlerinde eğitimlerini tamamlamak, 3.’sü tecrübesi olmayanlara eğitim vererek önce kendi bünyemizde istihdamını sağlamak istiyoruz” dedi.

“AVRUPA’NIN HER YERİNE TAŞIMACILIK YAPIYORUZ”

Kökez Psikoteknik Merkezi ve Kökez Akademi sahibi İsa Karahan,  Avrupa’nın hemen hemen her yerine nakliyat yaptıklarını belirterek,”1992’de Kökez uluslararası nakliyat olarak faaliyetlerimize başladık. Şuan mevcutta 135 çekici dorsemiz ve 35 minivan ile Avrupa’nın hemen hemen her yerine ulaşmaktayız. Taşımacılığımız devam etmektedir. Kökez uluslar arası nakliyat günden güne büyüyen bir firma olduğu için ve sektörde bulunan şoför açığının karşılanması için ve diğer transport firmalarla görüşmelerimize istinaden mevcut kurumlarda devam eden şoförlerin eksikliği ve yeni başlayacak olan şoförlerin deneyimsizliğinden dolayı kökez nakliyat bünyesinde, kökez akademi kurma düşüncemiz oluştu. Uzun soluklu bir alt yapı çalışmamızın sonucunda kökez akademinin yakın zamanda faaliyetinin başlayacağını bildirmek istiyorum” ifadelerini kullandı.

“EĞİTİMLİ ŞOFÖRLER YETİŞTİRECEĞİZ”

İsa Karahan, eğitimli şoförler yetiştirmek istediklerini vurgulayarak, “Kökez Akademi üç aşamalı bir proje olacaktır. Önceliğimiz sürücülük mesleği artık direksiyon başında aracı bir yerden bir yere taşıyanı ifade eden bir terim değil. Artık sürücüler yol koşullarını, yük ve eşya durumunu, güvenlik, ekonomik kullanım, kullanılan malın taşıma koşulları, bir trafik kazası anında ne yapılması gerektiğini bilmek, deneyimli uzman çalışanlar olması gerekiyor. Mevcutta devam eden şoförlerimizin yaş ortalaması 50 yaştır. 5 veya 10 yıl sonra bu şoförlerimiz emekli olduktan sonra sektörde büyük şoför açığı ortaya çıkacaktır. Hem de alttan gelen neslin daha sağlam daha deneyimli ve bilgili olması gerekmektedir. Bu akademide eğitimleri tamamlandıktan sonra diğer firmalarda da iş imkânı sunulacaktır. İlk olarak kendi şoförlerimizin eğitimlerini tamamlamaktır. Bize talep gelirse diğer transport firmalarındaki şoförlerin tamamlamak için elimizden geleni yapmak. Diğer aşama ise hiçbir tecrübesi olmayan işe başvurup çalışmak isteyen sürücü arkadaşlarımıza bu akademi sayesinde eğitimlerini tamamladıktan sonra ilk olarak kendi bünyemizde istihdamını sağlamak, kendi bünyemizde istihdamımızı tamamladıktan sonrada diğer transport firmalarında da eğitimini tamamlamış sürücü arkadaşlarımıza iş imkânı sağlamak istiyoruz” şeklinde konuştu.

“HERKESİN HAYALİ AMA KİMSENİN GERÇEKLEŞTİREMEDİĞİ PROJE”

İsa Karahan, sürücülerin kendilerini temsil ettiklerini aktararak, “2014 yılında uluslararası nakliyeciler derneği ve İşkur’un bir çalışması olmuş ve bir başarıya ulaşmamış. Herkesin hayali ama kimsenin gerçekleştiremediği bir projedir. Kökez Uluslararası Nakliyat olarak eğitimlerimizi kendi bünyemizde tamamlayıp daha etkin daha nitelikli sürücülerimizi yollara çıkaracağız. Transport olarak Avrupa’da bir nevi sürücülerimiz bizleri temsil ediyor. Onun için kılık kıyafet, diksiyon, gümrükteki işlerini halletmeleri için deneyi sahibi bilgili ve eğitimli sürücülerimiz yollarda olacak. Kaza risklerini olabildiğince en aza indireceğiz. Bu vesile ile şoförden kaynaklanan cezalarda büyük bir oranda düşüş beklemiyoruz ama yılda en aza düşürebilirsek, bizim için çok büyük avantaj olacaktır. Önemli olan doğru bir eğitim planlaması yapmak ve sürücülere bunları ifade etmek istiyoruz. Bu eğitimlerin daha yararlı olacağına inandığımız için Kökez Akademi’yi kurmaya karar verdik.  İnşallah bölge halkına hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

Editör: TE Bilisim