Bolu Belediyesi Muhtarlık İşleri Müdürlüğü tarafından organize edilen Bizim Mahalle etkinliğinin 16. Durağı Kılıçarslan Mahallesi oldu. 

MEHMET FATİH YALINIZ

Kılıçarslan Mahallesi’ndeki Kapalı Pazaryerinde düzenlenen etkinliğe Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Belediye Başkan Yardımcıları Emine Davarcıoğlu ve Zerrin Biçen, muhtarlar ve vatandaşlar katıldı.

Program, Kılıçarslan Mahallesi Muhtarı Volkan Türk’ün açılış konuşması ile başladı. Türk, etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Daha sonra, Emine Mehmet Baysal Anadolu Lisesi öğrencileri tarafından Karadeniz Halk Dansları gösterisi sunuldu.

Programın devamında Nevruz kutlamalarına katılmak üzere Bolu’ya gelen Kazakistan Halk Dansları Topluluğunun yöresel oyunları sergilendi.

Bizim Mahalle Kılıçarslan etkinliğinde Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz da bir konuşma yaptı. Başkan Yılmaz, “Bahara merhaba dediğimiz bir günde bahar bayramını kutladığımız bir günde bir aradayız. Bahar bayramını geçmişte kutlardık, şimdi tekrar kutlamaya başladık. Nevruz, Türk Dünyasının önemli bayramlarından biri. Nevruz bir ay süren etkinliklerle Türk Dünyasında kutlanan bir bayram.” dedi.

Bizim Mahalle etkinliği Kazakistan Halk Dansları Topluluğu üyelerine hediye takdimi ve etkinliğe katılanlara dergi dağıtılmasının ardından stantların gezilmesi ile sona erdi.

Editör: TE Bilisim