(Haber: Oğuzhan EKE) - AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, belediye başkan aday adayları için gerçekleştirilen temayül yoklamasında yaptığı açıklamada, “Adaylarımız, 15 Aralık gibi biz tahmin ediyoruz ya da 17-18 Aralık gibi duyurulacaktır” dedi.

AK Parti’de belediye başkanlığı için aday adalığı süreci sona erdi. Aday adaylarının belli olmasıyla beraber, AK Parti Bolu İl Teşkilatı da temayül yoklamasını gerçekleştirmek için il başkanlığı binasında bir araya geldi. Bolu’nun ilçelerinden, mahallelerinden ve köylerinden gelen teşkilat mensupları, kendilerini temsil etmesini istedikleri adaylar için oy kullanıyor.

26 Kasım Pazar sabah saat 10’da başlayan tercih süreci, gün boyu devam ederek saat 16’da sona erecek. Bu sene anket yöntemiyle gerçekleştirilen temayül yoklamasında çıkan sonuçlar, AK Parti genel merkezine gönderilerek, belediye başkan adaylarının belirlenmesinde değerlendirmeye alınacak.

ADAY ADAYLIĞI MÜRACAATLARI SÜRECİNDEN SONRA DEĞERLENDİRMESİ YAPILIYOR””

AK Parti Bolu İl Başkanı Suat Güner, yoklama hakkında bilgi vererek, “Aslında bugüne kadar alıştığımız temayülden biraz daha farklı. Adı temayül ama uygulaması biraz daha farklı… Şöyle ki biraz daha anket niteliğinde bu dönem uygulama yapıyoruz. Şu an önümüzde mahalli idareler seçimleri var yerel seçimler diye tabir ettiğimiz. Mahalli idareler seçimlerinde belediye başkanlığına aday adayı olan arkadaşlarımızın, 9 Kasım’da başlayıp, 22 Kasım’da sona eren aday adaylığı müracaatları sürecinden sonra bugün değerlendirmesi yapılıyor” dedi.

“MUHTEMELEN ARALIK AYININ İKİNCİ HAFTASI GİBİ”

Başkan Güner, kesin adayların Aralık ayı içerisinde açıklanabileceğini belirterek, “Bundan sonra genel merkezdeki heyetler görüşmelerini yapacaklar. Muhtemelen Aralık ayının ikinci haftası gibi Sayın Genel Başkanımız, Cumhurbaşkanımız muhtemelen adaylarımızı yavaş yavaş ama büyükşehirlerden başlayarak yapacaktır ama ilçelerden başlayarak ya da illerden… Onun takvimiyle ilgili bize ulaşan net bir bilgi yok. 15 Aralık gibi biz tahmin ediyoruz ya da 17-18 Aralık gibi. Olağanüstü bir durum olmazsa, Aralık ayının ortasında, bizim şehrimizde o aralıktaki bir zaman diliminde Sayın Genel Başkanımız tarafından kamuoyuna duyurulacaktır diye tahmin ediyorum” ifadelerini kullandı.

ÖNCEKİ HABER

bolu-akparti-aday-adayı
Editör: Oğuzhan EKE