(Haber: Oğuzhan EKE) Bolu Belediye Meclisi, oy birliğiyle aldığı kararla, Bolu İl Müftülüğüne tahsis edilen 12 dönümlük araziyi, ‘Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Tesis Alanı’ olarak kabul etti. Alanda dini eğitim merkezi kurulacak.

Bolu’da, 1972 yılından bu yana hizmet veren Diyanet Bolu Eğitim Merkezinin kapasitesinin arttırılması için, Bolu İl Müftülüğüne Kürkçüler Mahallesi 111 Ada 33 Parselde bulunan 12 dönümlük arazi tahsis edildi. Tahsisi yapılan arazide inşa edilecek yeni dini eğitim merkezinde, din görevlisi olarak atanacak yeni adaylar eğitim alacak.

Bolu Belediye Meclisinin Aralık Ayı 2’nci Oturumunda Bolu İl Müftülüğüne tahsisi yapılan arazinin imar durumu görüşüldü. 12 dönümlük arazinin, ‘Diyanet İşleri Başkanlığı Dini Tesis Alanı’ olarak düzenlenmesi için komisyondan gelen gündem maddesi görüşüldü.

“İNŞALLAH BOLU’MUZA DA BUNU HEP BİRLİKTE KAZANDIRACAĞIZ”

Konuyla ilgili konuşan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, “Sağ olsun Sayın Müftümüz geldiler, konuyu anlattılar arkadaşlarıyla birlikte. Burada nasıl bir tesis olacak? Burası bir kamp eğitim tesisi olacak, müftü beyin ifadesine göre. Yeni imama ve müezzinler göreve başlamadan bir eğitim almak zorundalarmış. Ek bir eğitim… Burada bir kamp merkezi var. Yanlış hatırlamıyorsam 250 civarında aday imam veya müezzin burada aynı anda eğitim görebilecek. Herhalde bir süreleri var. Ondan sonra onlar çıkacak, diğerleri girecek. Yani misafirhane mantığıyla yapılmamış. Kamp eğitim merkezi mantığıyla yapılıyor. Türkiye’de de bazı bölgelerde de varmış. İnşallah Bolu’muza da bunu hep birlikte kazandıracağız” dedi.

Başkan Özcan’ın konuşmasının ardından gerçekleştirilen oylama ile 12 dönümlük parselin, dini tesis alanı olarak belirlenmesi meclis üyelerinin oy birliğiyle kabul edildi.

Yeni dini eğitim merkezinin yapılacağı alan Bolu Güzel Sanatlar Lisesi, Memursen TOKİ konutları ve Villa Kent sitesinin üst kısmında yer alıyor.

Ekran Alıntısı-7

Editör: Ebru Buket EKE