Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, 3 Temmuz Pazartesi günü ‘Adalet ve Değişim’ sloganıyla Anıtpark’tan başlattığı yürüyüşünün 5’inci gününde. Özcan’ın başlattığı yürüyüş hakkında Bolu halkı düşüncelerini Köroğlu TV mikrofonuna anlattı.

Özel Haber: Nilay Çelik- Ebru Buket Eke

Bolu’dan, CHP Genel Merkezi’ne doğru ‘Adalet ve Değişim’ yürüyüşü başlatan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’a, Bolu halkından destek gelse de yürüyüşü desteklemeyen vatandaşlar da oldu. Vatandaşların bir kısmı yürüyüşü anlamsız bulurken, destekleyerek sevgisini dile getirenler oldu. Vatandaşlardan Sevgi Tokbudak yürüyüş için, “Çok güzel buluyorum. Başarılar dilerim. Çok güzel yaptı. Çok seviyorum onu, ulaşmasını dilerim” dedi.

“KARŞINDAKİ KİŞİ BUNU MUHATAP ALMAZSA BİR İŞE YARAMIYOR”

Ömer Kaya, değişimin bir kişiyle başlayıp, çoğunluğa yayılacağını belirterek, “Açık konuşmak gerekirse, pek bir işe yarayacağını düşünmüyorum. Daha öncesinde Kemal Kılıçdaroğlu’nun da eskiden yaptığı bir adalet yürüyüşü vardı. Karşındaki kişi bunu muhatap almazsa bir işe yaramıyor sonuçta dönüp baktığın zaman. Umarım işe yarar, umarım güzel şeyler getirir ama bir sonucu olacağını düşünmüyorum. Değişim bir kişiyle başlar, bu çoğunluğa yayılır. Umarım da öyle olur. Asıl hedefine ulaşırsa bu noktada tabii ki bir kişinin başlattığı şey birkaç kişiye yayılarak ondan sonra devam eder” şeklinde konuştu.

“DEĞİŞİM ŞART”

Bolu halkının yürüyüşü desteklediğini düşünen Hakan Özbay, “Olumlu şeyler düşünüyorum. Değişim şart. Üslup olarak sanki biraz agresif oluyor ama bence değişim şart. Binlerce kişide bunu istiyor diye düşünüyorum. CHP’liler özellikle. Ankara’ya vardığı zamanki halkın vereceği tepkiye bağlı. Tepki önemli bence. Bolu halkı, birçok kişi bence destekliyor. Bir de Ankara’yı görmek lazım. İnşallah faydası olur” diye belirtti.

“HAKKINI ARAMASI İYİ DİYE DÜŞÜNÜYORUM”

Derya Demir, desteğini dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

 “Tanju Bey’i destekliyorum. Sevdiğimiz, saydığımız bir belediye başkanı. Yaptığı işleri de beğeniyorum, destekliyorum. Hedefine ulaşması konusunda bilemiyorum umarım istediği gibi olur. Tam konunun içeriğini de bilemiyorum. Kendi düşüncesiyle ileride ne olur onu bilemiyorum. Kendi için hakkını araması iyi diye düşünüyorum.”

“BEŞ PARA DA ETMEZ”

Hasan Yılmaz ise Tanju Özcan’ın Bolu ile ilgilenmesi gerektiğini belirterek, “Ne hedefine ulaşacak, boş. Ona buna kölelik işte. Ankara’ya gittiğinde hiçbir şey olmaz, o kim ki ne yapacak, hiçbir şey yapamaz. Belediyeyi de kazanamaz, sular kesik onunla ilgilensin. Bıraksın o işleri. Ben ona oy verdim ama beş para da etmez” dedi.

“SİYASETİN İÇİ KARMAKARIŞIK”

Bülent Yeşil, yürüyüşün ses getirip getirmeyeceğinden emin olmadığını dile getirerek, “Yürüyüşünü destekliyorum, açıkçası. Değişimin şart olduğunu düşünüyorum. Ses getirilebilir mi şuan ki siyasetin içi karmakarışık olduğu için birazcık zor gibi düşünüyorum ama inşallah getirir. Yaratacağını düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

“HEDEFİNE ULAŞACAK TEK KİŞİ SİYASİ İKTİDARDIR”

İsmini vermek istemeyen bir vatandaş ise “Kimin başarısız olduğu konusunda eğri oturup, doğru konuşmak lazım. Kılıçdaroğlu mu başarısız? Tanju Bey mi başarısız? CHP’nin örgütleri mi başarısız? Sayın Genel Başkan mı başarısız? Önce bunu bir kıyaslamak lazım ondan sonra yürüyüşü konuşmak lazım. Onu önce bir kendisi aynada sorsun. Örgüt ne kadar çalışmış, Kemal Bey’i nereye kadar desteklemiş, 6’lı masa ne kadar desteklemiş bunlara bir baksınlar ondan sonra Kemal Bey’e suç atmaya niyetlensinler. Hareketler daha doğrusu siyasi ilimler böyle devam ettikçe hedefine ulaşacak tek kişi siyasi iktidardır” açıklamalarında bulundu.