15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri programı kapsamında düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Temalı Fotoğraf Sergisi Kent meydanında açıldı. Bolu protokolünün hazır bulunduğu açılış törenine birçok vatandaş da katıldı. Sergi de Türkiye’nin her yerinden 15 Temmuz darbe girişimini yansıtan fotoğraflar sergilendi. 

15 Temmuz darbe girişimi 1.yıl dönümünde anma programları devam ediyor. 15 Temmuz Şehitlerini Anma Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri programı kapsamında düzenlenen 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü Temalı Fotoğraf Sergisi açılışı yapıldı. Açılış da Bolu Valisi Aydın Baruş, Bolu Belediye Başkanı Alaaddin Yılmaz, Bolu Komando Tugay Komutanı Muammer Alper, AK Parti Bolu İl Başkanı Nurettin Doğanay’ın katılımıyla kurdele kesildi. Kurdele kesiminin ardından sergiyi gezen Bolu protokolü teker teker bütün fotoğraflara baktılar. Bolu ağırlıklı tüm Türkiye’den gelen fotoğrafları inceleyen protokol değerlendirmelerde bulundu.

Sergi gezisinin ardından basın mensuplarına açıklamalar yapan Vali Baruş tüm Bolu halkını sergiyi gezmeye davet etti Baruş, “Bolu halkını geçen sene 15 Temmuzda verilen bu demokrasi mücadelesinin ne anlama geldiğini iyice idrak etmek için bu sergiyi gezmeye davet ediyorum.” ifadelerine yer verdi.

Vali Baruş konuşmasına şu şekilde devam etti; “Değerli arkadaşlar bundan bir yıl önce FETÖ ihanet çetesinin kulu kölesi olmuş kendisini ona adamış hainler tarafından şanlı ordumuzun askerlerinin kıyafetleri içerisine bürünerek vahşice ve ahlaksızca arsızca bir darbe girişiminde bulunulmuştur. Türk milleti bu darbe girişimine karşı kahramanlığıyla bir destan yazdı. Bu destanı oluşturan sayfaları hep beraber şu anda gördük fotoğraflanmış haliyle. Bu fotoğraflardan milletimizin demokrasi ve milli irade uğrunda ne kadar büyük bir mücadeleden başarıyla çıktığını görüyoruz ve gençlerimizin,  yaşlılarımızın, kadınlarımızın, çocuklarımızın ellerinde bayrak sadece vatan millet diyerek başka hiçbir şeyi düşünmeden meydanlara akışını o meydanlarda tankların, silahların, helikopterlerin,  uçakların önüne nasıl korkusuzca atıldığını müşade ettik. Ben tekrar bütün şehitlerimize cenabı haktan rahmet diliyorum gazilerimizi de şükranla anıyorum ve tüm Bolu halkını geçen sene 15 Temmuz’da verilen bu demokrasi mücadelesinin ne anlama geldiğini iyice idrak etmek için bu sergiyi gezmeye davet ediyorum.”

Daha sonra protokol ve vatandaşlar, 15 Temmuz gecesi şehit olan asker, polis ve sivil vatandaşların fotoğraflarının bulunduğu sergiye geçerek çiçek bıraktılar. Serginin önünde Vali Baruş, “Sizler yüreğimizin en derin yerlerindesiniz, sizleri unutmayacağız ve unutturmayacağız.” dedi. Ardından dua eden protokol sergiden ayrıldı.

 

 

Editör: TE Bilisim