Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda gerçekleştirilecek "E- Ticaret ve E- İhracat” seminerine Bolu halkı davet edildi.

Haber: Huri Afacan

Bolu Ticaret ve Sanayi Odası ile Trendyol iş birliğinde "E- Ticaret ve E- İhracat” semineri gerçekleştirilecek. Trendyol Satış ve İş Geliştirme Marmara Bölge Müdürü Umut Soykan, Trendyol Satış ve İş Geliştirme Direktörü Özkan Çokaygil’in de katılacağı seminer, 17 Mayıs Çarşamba günü saat 11’de, Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Konferans salonunda yapılacak.

“MERAKI OLAN İNSANLARI BURAYA BEKLİYORUZ”

Tüm Bolu halkının davetli olduğu seminere ilişkin çağrıda bulunan Bolu Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdullah Alemdar, “E- ticaret günümüzün en önemli ticaret sahası fakat geleceğinde bence trendi olacak. Onun için gençlerin, kadınlarımızın ve şu anda gerçekten ticaretle uğraşıp da ticaretinde bir aşama kaydetmek isteyen tüm Bolu halkımızın dikkatinin çekeceğini umuyoruz. Önümüzdeki Çarşamba günü e-ticaret semineri odamızda düzenlenecek. Bütün Bolu halkına bu işte gerçekten merak olan insanları buraya bekliyoruz. Bolu Ticaret ve Sanayi Odası olarak yönetim kurulumuz faaliyetleri kapsamında e-ticaret konusunda bir çalışma grubumuz var. Bu çalışma grubumuzda yönetim kurulu üyemiz Sayın Melih Bey ve yine aynı şekilde meclis üyemiz Fatih Beyle birlikte bu süreci yürütüyoruz. Önümüzdeki Çarşamba günü e-ticaret semineri odamızda düzenlenecek. Bütün Bolu halkına bu işte gerçekten merakı olan insanları buraya bekliyoruz” dedi.

“İNTERNET ALIŞVERİŞLERİNİN CİDDİ ANLAMDA ARTTIĞINI GÖRÜYORUZ”

Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyesi Fatih Yamaner, internet alışverişinin ciddi anlamda arttığının altını çizerek, “Hepimizin bildiği gibi pandemi ile beraber ve ülkemizde de baktığımız zaman en son yaşanan depremle teknoloji kullanımı ve bunun içinde de özellikle internet alışverişlerinin ciddi anlamda arttığını görüyoruz. Ülkemizde şuan %94 oranında internet ulaşımı ve bunun %85 oranında da online ticarete döndüğünü biliyoruz ve şuan online ticaret %46’lık bir Pazar payıyla işlerin büyüdüğünü hissediyoruz hep birlikte. Bolu’da perakende ticaret içinde olan gençler, girişimciler, üniversitedeki öğrenci kardeşlerimiz odamızın üyeleriyle beraber Türkiye pazarının en büyük oyuncusu ‘Trendyol’ iş geliştirme direktörü Özkan Çokaygil Bey’in konuşmacı olarak bir programla taçlandırmak istedik ve bu programın geçeceğine inanıyoruz. Ticaretin zorlaştığı bir dönemde ticaret odamız tarafından bu faaliyetin çok başarılı olması için o gün ki programımızda ihracat ülkemizin gündeminde ihracat anlamında bilgi paylaşımları olacak. E-ticaret anlamında girişimciler için nasıl bir online sayfası oluşturulur, bunların gelişmeleri olacak. Depremden sonra pazar alışkanlıkları değişti. Perakende sektörüne olan tüm temsilcilerin online da olmasını tavsiye ediyoruz. Onlar için yeni iletişim kaynağı Trendyol’a birinci elden yaklaşma imkanı olacak. Coğrafi işaretlerimizi nasıl daha iyi anlamda pazarlayabiliriz bunun imkanında Bolu’daki yereldeki girişimleri de sunma şansı olacak. Herkesi bu önemli etkinliğe davet ediyoruz” diye konuştu.

“GİRİŞİMCİLERİN MUHAKKAK KATILMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”

Dijital Pazarlama Uzmanı Melih Örnekbaş, etkinliğin önemine dikkat çekerek, “Dijital Pazar uzmanı olarak Trendyol’un Türkiye’de çok büyük bir pazar payına sahip olduğunu hepimiz biliyoruz. Onun için bende Çarşamba günü saat 11.00’de bu Trendyol etkinliğine kobilerin veya yeni girişimcilerin muhakkak katılması gerektiğini düşünüyorum. Aynı zamanda dijitalleşmenin nasıl olacağıyla ilgili adımları burada Trendyol’dan dinlemenin faydalı olacağını düşünüyorum. O gün o saatte hepinizi odamıza bekliyoruz” şeklinde konuştu.

seminer

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ