(Haber: Oğuzhan Eke) - Meteoroloji Genel Müdürlüğü Bolu için Perşembe, Cuma ve Cumartesi günleri için toz taşınımı uyarısında bulundu.

Bolu’ya Orta Doğu ve Afrika tozu geliyor. Konuyla ilgili açıklama yapan Çevre Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zeynep Zaimoğlu, “Bolu, Karabük ve Marmara bölgesinde toz taşınımıyla ilgili ciddi sıkıntılar olacağını düşünüyoruz. Orta Doğu ve Afrika’dan bu birkaç gün içerisinde toz taşınımı olacağını görüyoruz” dedi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından paylaşılan illere göre toz taşınımı verilerinde Bolu’da Perşembe günü toz yoğunluğunun 160 (hassas) – Cuma günü 186 (hassas) olacağı, toz miktarının cumartesi günü itibariyle düşüşe geçeceği öğrenildi.

Toz taşınımlarının insanları olumsuz etkilediğini vurgulayan Prof. Dr. Zeynep Zaimoğlu, “Belli bir oranın içerisinde toz taşınımı insan sağlığı için problem oluşturuyor. Alerji ve solunum yollarıyla ilgili problemi olan vatandaşlarımıza sıkıntı oluşturacaktır bu toz taşınımı. Onların daha çok dikkat etmelerini ön görüyoruz” ifadelerini kullandı.

Editör: Oğuzhan EKE