Kahramanmaraş merkezli 11 İli etkileyen 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki depremin ardından bölgede depremzede vatandaşların yaraları Ramazan Ayında sarılmaya devam ediliyor.

Haber: Servet Gökçek

Diyanet İşleri Başkanlığı koordinasyonuyla depremden etkilenen illerdeki çalışmalara destek olmak için, İl ve İlçe Müftülüklerindeki gönüllü ekipler bölgeye gönderilmeye devam ediyor. Bu kapsamda deprem bölgesinde yürütülen faaliyetlere katkı sağlamak üzere, Bolu İl ve İlçe Müftülüklerinde görev yapan İl Müftülüğü Şube Müdürü, Vaiz, İmam-Hatip, Müezzin-Kayyım ve Kur’an Kursu Öğreticisi ve 4-6 Yaş Kur’an Kursu Öğreticilerinden oluşan 13 kişilik ekip deprem bölgesine uğurlandı.

İl Müftüsü Ali Rıza Tahiroğlu, kurulan çadırlarda Kur’an Kurslarında gönüllü görev yapacaklarını belirterek, “Bu gün yola çıkacak ekibimizdeki gönüllü arkadaşlarımız, Kahramanmaraş Afşin İlçesinde görev yapacaklar. Orada depremzede vatandaşlara Vaaz, İrşad, manevi rehberlik ile manevi destek sağlayacaklar inşallah. Kur’an Kursu Öğreticileri ile 4-6 Yaş Kur’an Kursu Öğreticilerimiz ise kurulan çadırlardaki Kur’an Kurslarında gönüllü görev yapacaklar. Diğer gönüllü arkadaşlarımız da bölgeye ulaşan yardımları depremzede vatandaşlara ulaştırmak için görev alacaklar. Ramazan ayında bu soğuk günlerde gönüllere dokunarak biraz olsun sıcak bir ortam oluşturmaya gayret gösterecekler. Allah yardımcıları olsun. İnşallah sağ salim görev bölgelerine ulaşmalarını, hayırlısı ile görevlerini yaparak yine sağ salim Bolu’ya dönerler. Ramazan Ayının başlangıcı olan şu günlerde Yüce Allah hayatını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet eylesin. Sağ olarak kurtulanlara da sağlıklı ömürler versin. Rabbim görünür görünmez tüm felaket ve musibetlerden bizleri korusun.” dedi.

Editör: Servet GÖKÇEK