Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından Coğrafi İşaret Mahreç Adı koruması altına alınan “Bolu Patatesli Ekmeği”nin Bolu TSO logosu ve Coğrafi İşaret Mahreç logosuyla satılması konusunda Bolu TSO ile Ladin ekmek firması arasında protokol imzalandı.

HABER: YASİN CELAL TORUN

İmza törenine Bolu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Alemdar, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Hakkı Fidan, Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Yılmaz, Ladin Ekmek firma yetkilisi Mesut Esen ve Oda Genel Sekreteri İsmail Gören katıldı.

“ÇALIŞMALARIMIZI TÜM HIZLA SÜRDÜRÜYORUZ”

Protokolle ilgili açıklama yapan Başkan Abdullah Alemdar; “Odamız tarafından ilimize kazandırılan coğrafi işaretli ürünlerimizin üretimin yaygınlaştırılması ve ekonomimize en verimli biçimde entegre edilmesi noktasında çalışmalarımızı tüm hızla sürdürüyoruz. Odamız Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Yılmaz koordinesinde yürütülen Coğrafi İşaret ve Kooperatifçilik Çalışma grubunun başarılı çalışmalarının neticesinde, Bolu’da bir ilke imza atarak Odamız Üyesi Ladin Ekmek firmasıyla “Coğrafi İşaretli Ürünümüz “Bolu Patatesli Ekmeği”nin Odamız logosu ve Coğrafi İşaret Mahreç logosuyla satılması noktasında bir protokol imzaladık. Protokolün Odamıza ve ilimize hayırlı olmasını diliyor, Yönetim Kurulu Üyesi Yücel Yılmaz ve Çalışma Grubunda bulunan arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi.

Üreticilere de çağrıda bulunan Başkan Alemdar, “İlimize kazandırdığımız coğrafi işaretli ürünleri üreten üreticilerimizde ürünlerini kalite standartlarına uygun bir şekilde üretmeleri takdirde Odamızla gerekli protokolleri yaparak, Odamız logosu ve Coğrafi İşaret logosu ile ürünlerini satışa sunmaya hak kazanabilirler” ifadelerini kullandı.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ