“BASKILAR, GÖZALTILAR BİZİ YILDIRAMAZ”

“TEK ADAM REJİMİNE KARŞI BİR ADIM GERİ ATMAYACAĞIZ”

Bolu Sol Parti İl Örgütü, bildiri dağıtırken aralarında milletvekili aday adayları ve Merkez İlçe Başkanının da yer aldığı 4 üyesinin gözaltına alınması ve siyaset yapma engeli gerekçesiyle basın açıklamasında bulundu. “Tek adım rejimine karşı bir adım geri adım atmayacağız” pankartı açan Sol Parti Üyeleri’ne SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen’de Bolu’ya gelerek destek verdi.

Haber: Aslı Akış

Kardelen Meydanında yapılan açıklamaya, SOL Parti Başkanlar Kurulu Üyesi Önder İşleyen,  Sol Parti Bolu İl Başkanı Özgün Hasıl, Sol Parti Milletvekili aday adayları Sinan Cantürk ve Ahmet Aksoy, Merkez İlçe Başkanı Özer Çetinkaya ile sol parti üyeleri katılım sağladı.

Bolu Sol Parti İl Örgütü mensupları, “1 Mesaj 1000 Nokta” çalışması kapsamında, geçtiğimiz hafta sonu kentte bildiri dağıtımı yaptı. Dağıtılan bildiride, "Soyguncuyu, yalancıyı, zalimi gönderelim. Haklarımız ve geleceğimiz için örgütlenelim" ifadeleri yer aldı. Emniyet güçleri Cumhurbaşkanına Hakaret ve Devleti Aşağılama suçlarından Sol Parti Milletvekili Adaylarını gözaltına aldı. Bolu sol parti il örgütü “Baskılar, gözaltılar bizi yıldıramaz” ifadeleriyle yapılan gözaltıya tepki gösterdi.

“SİYASET YAPMA HAKKIMIZ ENGELLENMİŞTİR”

Toplanan grup adına açıklamayı yapan Sol Parti Milletvekili aday adayı Sinan Cantürk, “Bu ülkede hırsızlık, yolsuzluk, talan, kadın düşmanlığı,  gericilik bitsin diye dün olduğu gibi bugünde sokaktayız. Geçtiğimiz Pazar günü, Bolu’da, bir mesaj bin nokta adlı merkezi seçim kampanyamızı yürütürken, ikisi milletvekili adayımız olmak üzere, dört arkadaşımız, hukuksuz bir biçimde gözaltına alındı. Memleketin dört bir yanında yüzlerce arkadaşımız aynı seçim çalışmasını gerçekleştirirken, yalnızca Bolu’da, keyfi ve hukuksuz uygulamalar ile arkadaşlarımız gözaltına alınmış, siyaset yapma hakkımız engellenmiştir. Biz devrimciler olarak biliyoruz ki, bu baskılar ilk değil sonda olmayacaktır.” şeklinde konuştu.

“ALNIMIZ AK BAŞIMIZ DİK”

Cantürk, ülkenin sol kesimi ve devrimcileri olarak tarih boyunca sömürüye ve zorbalığa direndiklerine işaret ederek; “Geçtiğimiz aylarda,  gerici şer odağı Hiranur vakfında ortaya çıkan, skandal üzerine, tarikat ve cemaatler kapatılsın bildirilerini dağıtan arkadaşlarımız da,  yalnızca Bolu’da hukuksuzca gözaltına alınmıştır. Akabinde öğrenci arkadaşlarımıza üniversitede ve kaldıkları yurtlarda hukuksuz soruşturmalar açılmış, yurttan atılmakla tehdit edilmişlerdir.  Bu ülkenin solcuları, devrimcileri olarak tarih boyunca sömürüye ve zorbalığa direndik. Yirmi bir yıllık AKP-Saray rejimine karşı mücadele ettik, bedel ödedik. Alnımız ak başımız dik.” İfadelerine yer verdi.

“BU ÜLKENİN, SOL PARTİ’Sİ VAR”

Vatandaşlara da seslenen Sinan Cantürk, seçim çalışmaları yaparken kendilerine hukuksuzluk yapılmasını kabul ettiklerini belirterek; “Kızılay çadırlarını satanlara, kafa keseceğiz diyenlere, on binlerce insanımızı enkaz altında ölüme terk edenlere, deprem bölgesindeki çocukları tarikatların pençesine teslim edenlere dokunulmazken, en demokratik hakkını kullanarak, seçim çalışması yapan bizlere, uygulanan bu hukuksuzluk, kabul edilemez. Buradan bir kere daha sesleniyoruz, halkımızın hiçbir şüphesi olmasın, bu memlekette devrimciler var! Emeğin, özgürlüğün, dayanışmanın ülkesini kuracak olacak olan, bu ülkenin, SOL Parti’si var.” diyerek açıklamasını sonlandırdı.       

Editör: Oğuzhan EKE