Bolu TSO Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, Bolu’ya yapılması planlanan film platosu için desteğe ihtiyaç olduğunu, “Plato yapacaksınız, platoya teşvik yok. Ama turizmin bir parçası. Yani turizm teşvik kapsamını biraz daha genişletmek lazım” dedi.

Haber: Oğuzhan Eke

Sosyal medyada yayımlanan Dünya WEB TV soruyor programında, gazeteciler Handan Ceylan, Vahap Munyar ve Hakan Güldağ’ın sorularını yanıtlayan Bolu Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Türker Ateş, Bolu’nun turizmi ve ekonomi üzerine bilgiler paylaştı.

“ANA PLAN HAZIRLANIYOR ŞU ANDA”

Başkan Ateş, yakın zamanda önce gündeme gelen Bolu Film Platosu hakkında da konuştu. Kartalkaya’da turizm bölgesi olarak işaretlenen alanı işaret eden Ateş, “Bizim turizm sektöründe, özellikle geri dönüş çok önemli. Şu an teşvik almayan turizm tesislerinin yapılması çok zor. Turizm alan ilan edildi, Kartalkaya bölgesinin olduğu alan. 51 bin hektardı, Türkiye’nin en büyük turizm alanı ilan edilen alanlarından bir tanesi. Van’da vardı bir alanda. Sonra bunu 38 bin 800 hektara düşürdük. Onun üzerinde bir çalışma başlatıldı. Daha doğrusu ana plan hazırlanıyor şu anda. Turizm alan bölgesinde” dedi.

“O BÖLGEDE YERLER BELİRLEYECEK”

Farklı firmalardan teklifler aldıklarını, projenin hazırlanmasının ardından platonun turizm alanına işleneceğini söyleyen Ateş, “İlk başta üçe bölünerek ihaleye çıkılacaktı. Sonra birleştirildi ve oranın turizm alanının lejantı oluşturulacak. Nerede kayak otelleri, nerede göl oteli veya federasyonlara yer… Çeşitli aktivitelerin yerleri belli olacak. Ama şunu bilmeniz lazım biz özellikle film stüdyolarından teklifler geliyor. Diyorlar ki ‘Plato yapalım.’ Plato yapalım dediğimiz zaman platonun geri dönüş hızının da çok hızlı olması gerekiyor. Doğal plato ve yapay platonun bir araya gelmesi lazım. Onun için ekipler ve konunun uzmanları o bölgede yerler belirleyecek. O proje lejanta işleteceğiz” ifadelerini kullandı.

“BU KONUDA DESTEĞE İHTİYACIMIZ VAR”

Platonun yapımı konusunda desteğe de ihtiyaçları olduğunu, bu kapsamda turizm desteklerinin genişletilmesi gerektiğine dikkat çeken Ateş, “Bu konuda desteğe ihtiyacımız var. Turizm tesislerinde, turizm teşviklerinde sadece konaklamaya teşvik var. Mesela plato yapacaksınız, platoya teşvik yok. Ama turizmin bir parçası. Yani turizm teşvik kapsamını biraz daha genişletmek lazım. bunların da işlenmesi lazım. Bu konuda destek istiyoruz. Bunun ön plana koyulması lazım” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilisim