(Haber: Oğuzhan EKE) - Bolu Valisi Erkan Kılıç, Göynük’ü ziyaret ederek, Akşemseddin Hazretleri Türbesi’nde dua etti. Bayındır Evi Kütüphanesinde incelemelerde bulundu.

fot galeri gif

Tarihi yapısıyla ön plana çıkan, Uluslararası Cittaslow Birliği tarafından sakin şehir olarak kabul edilen Göynük, Bolu Valisi Erkan Kılıç’ı ağırladı. Vali Kılıç, Göynük ziyaretine ilçe halk kütüphanesi, Göynük Adliyesi, ilçe emniyet amirliği ve Göynük Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’nda incelemelerde bulunarak başladı. Vali Kılıç’a, Göynük Kaymakamı Talha Battal eşlik etti.

AKŞEMSEDDİN TÜRBESİ ZİYARET EDİLDİ

Kılıç, kurum incelemelerinin ardından, Fatih Sultan Mehmet’in öğretmeni ve İstanbul’un manevi fatihi olarak kabul edilen Akşemseddin Hazretleri Türbesi’ni ziyaret etti. Kılıç, ziyaretinde dua etti.

TARİHİ KONAKLARDA VATANDAŞLA SOHBET

Ziyaret programı tarihi 700 yıl öncesine dayanan ve aslına uygun restore edilen Müderrisler Konağı ile devam etti. Ardından 150 yıllık geçmişe sahip olan ve yine aslına uygun şekilde restore edilen Tuzcular Konağı da ziyaret edildi. Ziyaretler esnasında vatandaşlarla sohbet edildi.

BAYINDIR EVİ KÜTÜPHANESİ

Vali Kılıç’ın ziyaret programının dikkat çeken noktalarından birisi de Göynük’teki girişi tamamen ücretsiz olan ve içeride görevli bir personelin bulunmadığı Bayındır Evi Kütüphanesi oldu. Kılıç, kütüphanedeki eserleri inceledi.

Bayındır Evi Kütüphanesine ilişkin Valiliğin sosyal medya hesabından yapılan bilgilendirmede, “Hiçbir görevli personelin bulunmadığı bu kütüphaneden yararlanmak isteyen vatandaşlarımız, kütüphanenin anahtarını emanet olarak bulunduran kütüphanenin yanındaki mobilyacı dükkânından alarak kütüphaneyi kullanmakta; sonrasında anahtarı yine mobilyacı dükkânına teslim etmektedirler. Aldıkları kitap ve okuyucu bilgilerinin yazıldığı kayıt defterini de kendileri doldurmaktadır. Bu uygulama 21. yüzyılda kitap okumaya verilen önemin ve insana güvenin güzel bir örneğidir" ifadeleri kullanıldı.

Vali Kılıç ve Kaymakam Battal, Göynük ilçe manzarasının önünde beraber fotoğraf da çektirdi.

Editör: Oğuzhan EKE