(HABER: SERVET GÖKÇEK) - Bolu Ticaret İl Müdürlüğünce, “Tüketici Hakem Heyetleri Bilirkişilik Yönetmeliği” hükümleri gereğince, Bolu'da ikamet eden oturan veya mesleki faaliyetini icra eden ve başka bir Ticaret İl Müdürlüğünün sicil listesinde kayıtlı olmayan kişilerden, İl Tüketici Hakem Heyetinde bilirkişilik görevi yapmak üzere “Bilirkişi Listesi” oluşturulacak.

Bolu Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, Tüketici Hakem Heyetlerinde görülen tüketici uyuşmazlıklarının çözümü, uzmanlığı veya özel bilgiyi ya da teknik bilgiyi gerektirmesi halinde, Tüketici Hakem Heyeti Başkanları tarafından Bilirkişi görevlendirmesi yapılabileceği ifade edildi.

BİLİRKİŞİ LİSTESİ OLUŞTURULACAK

Açıklamada; Tüketici Hakem Heyetleri arasında bilirkişilik müessesesine ilişkin uygulama birliğinin sağlanması ve uygulamada tespit edilen sorunların giderilmesi amaçlarıyla Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan "Tüketici Hakem Heyetleri Bilirkişilik Yönetmeliği” hükümleri gereğince Ticaret İl Müdürlüğümüzce Bolu’da ikamet eden veya mesleki faaliyetini icra eden ve başka bir Ticaret İl Müdürlüğünün sicil listesinde kayıtlı olmayan kişilerden, Bolu İl Tüketici Hakem Heyeti Başkanlığında Bilirkişilik görevi yapmak üzere "Bilirkişi Listesi” oluşturulacağı kaydedildi.

22 ARALIK 2023 CUMA SON GÜN

Söz konusu Liste için Başvuruların https://bolu.ticaret.gov.tr/ internet adresinde yayımlanan bilirkişilik ilan metninin ekinde bulunan başvuru dilekçe örneği ile Bolu Ticaret İl Müdürlüğüne şahsen yapılacağı belirtilen açıklamada; “Bilirkişilik yapmak amacıyla listeye kaydolmak isteyenlerin başvuruları 20 Ekim 2023 Cuma günü başlayıp 22 Aralık 2023 Cuma günü mesai bitiminde sona erecektir. Bu tarihten sonra Ticaret İl Müdürlüğüne ulaşan dilekçeler değerlendirmeye alınmayacaktır” ifadelerine yer verildi.

BİLİRKİŞİLİK BAŞVURUSUNDA BULUNACAK KİŞİLERDE BAŞVURU ŞARTLARI, İSTENEN BELGELER NELER?

Yapılan değerlendirme sonucuna dair ise;  “Başvuru sahibinin bilirkişilik için gerekli nitelikleri taşımadığının anlaşılması ve istenen belgelerin verilen sürede tamamlanmamış olması halinde talep reddedilir. Bilirkişiliğe kabul şartlarını sağlayanlar sicile ve listeye kaydedilir.

Yemin beyanı alınan bilirkişilerden oluşan liste, 31 Aralık 2023 tarihine kadar Bolu Ticaret İl Müdürlüğünün internet sayfasında, başvuru sahiplerinin ad ve soyadlarına yer verilerek tablo halinde yayımlanması suretiyle duyurulur.

Başvuru Şartları, Başvuru Formu, İstenilen Belgeler ve Ayrıntılı Bilgiye Bolu Ticaret İl Müdürlüğünün www.bolu.ticaret.gov.tr internet adresinde yayımlanan Bilirkişilik Başvuru İlanında yer verilmiştir. Bu duyuru tebliğ yerine geçmektedir” değerlendirmesinde bulunuldu.

Editör: Servet GÖKÇEK