(HABER MERKEZİ) - Bolu Orman Bölge Müdürlüğü, Orman Köylerinde Güneş Enerjisinden Elektrik Üretimi Projesi kapsamında 2023 yılında Bolu ilinde şebekeye bağlı güneş enerjisi sisteminin (GES) kurulduğu 2 köyde 9 hane elektriğe ücret ödemiyor.

2 köyde 9 aileye verilen şebekeye bağlı güneş enerjisi sisteminden (GES) elektrik üretimi temini için 630 bin lira kredi kullandırıldı. Bu kredilerin 126 bin lirası hibe olarak verildi.

Bolu Orman Bölge Müdürlüğünün Bolu ilinde bitkisel ve hayvansal üretimden ısı yalıtımına, mikro kredilerden ormancılık mekanizasyona kadar orman köylüleri için pek çok çalışma yürüttüğünü söyleyen Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, doğal kaynakları koruyan ve enerji tasarrufu sağlayan GES projesiyle orman köylüsünün kendi elektriğini üreterek giderlerini düşüreceğini, aynı zamanda hem ülke ekonomisine hem de çevrenin korunmasına katkı sağlanacağını ifade etti.

2023 yılında Bolu ilinde 2 köyde 9 aileye verilen şebekeye bağlı güneş enerjisi sisteminden (GES) elektrik üretimi temini için 630 bin lira kredi kullandırıldığını, bu kredilerin 126 bin lirasının hibe olarak verildiğini belirten Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, orman köylüsünün elektrik faturası ödemekten kurtulacağını ve üretilen elektrik enerjisinin vatandaşın tükettiğinden fazla olan kısmının ücreti ise aylık yine kendilerine gelir olarak yansıyacağını vurguladı.

Bölge Müdürü Mahmut Şentürk, ORKÖY kapsamında 2023 yılında olduğu gibi 2024 yılında da kredi desteğinin devam edeceğini belirtti.

Editör: Servet GÖKÇEK