(HABER: EBRU BUKET EKE - SERVET GÖKÇEK) –  Balık severler için balık pişirmenin püf noktalarını Balıkçı İlhan Başaran anlattı.

Eylül ayında balık sezonu başladı. Sofralar da hamsiden mezgite, çupradan levreğe birçok çeşitle şenlendi. Balık, vücut için gerekli olan omega-3 açısından sağlıklı beslenmenin en önemli parçalarından biri. Balık pişirirken hangi yağı kullanmalıyız, hangi baharatlar daha güzel tat verir, tavada mı yoksa fırında mı pişirmeliyiz? Dikkat edilmesi gereken noktaları Balıkçı İlhan Başaran anlattı.

İşte balık pişirmenin ipuçları:

“Size bugün tereyağında çupra ve levrek yapacağım. Yağını bol koydum. Eğer bunu soğuk koyarsanız balık yapışır çeviremezsiniz. Tuzu seviyorsanız, tuzunu bol koyacaksınız. Ardından unladıktan sonra, unumuzda özeldir bu arada, Trabzon’dan özel getirdik mısır unu. İsteyenler içine defne yaprağı koyabilir. Koyduktan sonra tavaya balıkları aralıklı koymalıyız. 1 kaşık tereyağı, yeşil biber, kapya biber, isteyenler domates, sarımsakları ise kabuklarını soymadan koyuyoruz. Bunları hep beraber kızartacağız. Hafif ateşte daha iyi pişer. Levrek fırında, çupra ızgarada daha iyi.”

BALIKLARIN NASIL YENMESİ GEREKTİĞİNİ ANLATTI

“Öncelikle çatak kullanmayın, eliniz ile yiyin. Bazı müşteriler çupranın sırtını bıçakla keser. Kesinlikle kesmeyin. Piştikten sonra sırtını tutup yavaşça çekeceksiniz. Aşağısında bir yelesi var. Onu da alırsınız. Daha sonra balığı sırtından çatalla kaldırıp yiyebilirsiniz. Balıkların yanında da en güzel salata gider.”

Editör: Ebru Buket EKE