(Haber: Oğuzhan EKE) - Bolu’da kafe işleten ve kendisi de emekli olan Faruk Güneş, işletmesinde, emeklilere çayı ücretsiz yaptı.

Emeklilerin yaşam şartlarına dikkat çekmek isteyen Bolu’daki At Kafası kafenin işletmecisi Faruk Güneş, farklı bir yöntem izledi. Kendisi de emekli olan 50 yaşındaki Güneş, emekliler için çayı ücretsiz yaptı.

Emeklilere destek olmak istediğini belirten Güneş, “Ben kendim de emekliyim. 7 bin 500 liraydı maaşım. Yaklaşım 22-23 yıl devlete hizmet verdim. 7 bin 500 lira maaş kartım oğlumda. Direkt oğlum çekiyor, maaşımı. Üniversite öğrencisi ona bile yetmiyor. Ekstra desteklemek zorunda kalıyoruz. Şu anda 10 bin lira oldu, emeklinin dışarıya çıkacak durumu kalmadı. Emeklilere biraz destek olalım dedim. En azından çarşıya çıktıklarında uğrayıp hem sohbet edelim hem bir bardak çay ikram edelim, hem de sohbet edelim, öyle düşündüm” dedi.

“MERAK ETTİKLERİ İÇİN GELİYORLAR”

Kampanyanın seçim süreci sonuna kadar devam edeceğini aktaran Güneş, “2-3 ay daha bu kampanyayı devam ettirmek istiyorum. Bizim insanımız çok güzel insan.  Direkt gelip de ‘Emekliye çay bedavaymış’ deyip çay içen olmadı. Yazımızı görüp girenler, merak ettikleri için geliyorlar. Onlarla güzel, hoş sohbet yapıyoruz. Çayımızı ikram ediyoruz. Çoğu, para almadığım için bahşiş kutusuna bırakıyor içtikleri çayın parasını" ifadelerini kullandı.

Editör: Oğuzhan EKE