Yıkım kararı verilen tarihi Gazipaşa İlkokulu, son kez öğretmen ve öğrencileriyle bir araya geldi. Okulda çalışmış emekli öğretmenler de yılsonu etkinliğine katıldı.

Haber: Oğuzhan Eke

Tarihi Osmanlı’nın son yıllarına dayanan, Bolu’nun tarihi Gazipaşa İlkokulu için yıkın kararı verildi. Okulun 63 senelik binasının yıkılmasının ardından, yerine 32 derslikli yeni okul yapılacak. Onlarca yıl içerisinde binlerce mezun veren tarihi okulun son gününde yılsonu etkinliği düzenlendi. Okulun bahçesinde gerçekleştirilen etkinlikte Gazipaşa İlkokulunda çalışmış emekli öğretmenler katıldı. Bolu İl Milli Eğitim Müdürü Cemil Sarıcı da anlamlı günde öğretmen ve öğrencilerle bir araya geldi. Etkinlikte okulun öğretmenleri halk oyunları oynadı. Öğrenciler ise kendileri için kurulan eğlence parkurlarında vakit geçirdi. Etkinlik sonunda tüm öğretmenler, okul önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

“BU TAŞ BİNAMIZDA EĞİTİM – ÖĞRETİME SON VERİYORUZ”

Okul Müdürü Kamil Oflaz, okulda eğitim – öğretimin sona ereceğini belirterek, “Gazipaşa İlkokulu 1910 yılında, Şemsi Efendi Mektebi olarak eğitim-öğretim hayatına başlamış, Osmanlı’dan Cumhuriyet’e gelen köklü okullarımızdan. 1960 yılında günün şartlarını karşılayamadığından, okulumuz bugünkü yerine gelmiş ve 1960 yılında burada eğitime başlamış. Yarından itibaren yeniden bir değişim – dönüşüm içerisine girecek Gazipaşa İlkokulu. Okulumuz 2022 yık-yap projesi kapsamına alındığından yarından 1960 yılında yapılmış bu taş binamızda eğitim – öğretime son veriyoruz” dedi.

“CANIMIZI, HER ŞEYİMİZİ BURAYA YILLARCA EMANET ETTİK”

Emekli öğretmen Mustafa Sayar, okulun kendileri için önemine dikkat çekerek, “Gazipaşa kadrosuna 1994’te katıldım. Daha sonra 25 yıl burada sınıf öğretmenliği yaptıktan sonra 2019 yılında emekli oldum. Biz öğrenciyken, bu okul eğitim-öğretime başladı. 99 Depreminde biz burada kendi evimiz gibi barındık. Hiçbir sıkıntımız yoktu. Arkasında 4 katlı bir okul vardı o yıkıldı, bu okulumuz yine sağlam. Biz burada kaldık, canımızı, her şeyimizi buraya yıllarca emanet ettik. Şimdi yeni bir düşünülüyor. İnşallah hayırlı olur. Ben de 25 yıl burada hizmet etmiş birisi olarak buranın her yerini biliyoruz. İnşallah  daha güzel olur” ifadelerini kullandı.

“ÇOK ANISI VAR, ÇOK ANILARIMIZ VAR”

Çok duygulandığını ifade eden emekli öğretmen Ayşe Sevil Tabağ, “Bu okulda 3 tane mezun verdim. Okulumuzun yeri ulaşım bakımından, odak noktası olması bakımından çok doğru bir yerde. Ama sanırım bir takım projeler kapsamında değişikli isteniyor. Bu da sağlıklı bir değişiklik olsun. Ama ben yine de okulumuzun bu şekilde kalmasını çok arzu edenlerdenim. Şu an çok duyguluyum. İnanılmaz duyguluyum. Bu okulda kesintisiz 15 yıl çalıştım, 3 mezun verdim. Çok anısı var, çok anılarımız var. 3 başarılı okuldan birisi arasında, bunun için de çok emek verdik. Yeni öğretmenlerimizi görmek, kucaklaşmak çok güzeldi. Benim ayrıcalıklı bir gün, bunun için minnettarım” şeklinde konuştu.

Editör: Ebru Buket EKE