(HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ)- Bu yıl 70.’si düzenlenen ve sporun en iyilerini belirleyen Gillette Milliyet Yılın Sporcusu oylamasında yarışacak adaylar, dev jürinin oyları ile belli oldu. Sporcular, en prestijli ödüller arasında gösterilen organizasyonda, 2023’ün en büyüğü olabilmek için halktan destek arayacak.

Jüride, Bolumuzun önemli ve başarılı spor adamlarından Uluslararası Cimnastik Federasyonu (FIG) Başkan Yardımcısı ve Türkiye Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen’de yer alıyor. Çelen, geçtiğimiz yıl Erdoğan Demirören Büyük Ödülünün sahibi olmuştu.

Son dokuz yıldır erkek bakımının lider markası Gillette ile yapılan iş birliği ile gerçekleştirilen Gillette Milliyet Yılın Sporcusu Ödülleri’nde, bu yıl halk oylamasına sunulacak adayların belirlenmesi için Türkiye’nin en önemli spor adamları, spor müdürleri ve spor yazarları bu kez Barcelona’da bir araya geldi.

Milliyet Spor Müdürü Tayfun Bayındır ile P&G Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Tankut Turnaoğlu’nun katkılarıyla gerçekleştirilen Büyük Jüri Toplantısı’na Demirören Holding Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım Demirören, TMOK Başkanı ve IOC Asbaşkanı Uğur Erdener, Satranç Federasyonu Başkanı Gülkız Tulay, Yelken Federasyonu Başkanı Özlem Akdurak, Bisiklet Federasyonu Başkanı Emin Müftüoğlu, Cimnastik Federasyonu Başkanı Suat Çelen, Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, eski Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Nihat Özdemir, A Milli Kadın Futbol Takımımız’ın Teknik Direktörü Necla Güngör Kırağası, TSYD Başkanı Oğuz Tongsir gibi isimlerin de yer aldığı dev jüri, belirlenen ön adaylar arasından 7 kategori için seçimini yaptı.

Önümüzdeki günlerde 7 kategoride verilecek ödüllere aday olan isimler ve takımlar, Milliyet Gazetesi’nde ocak ayında halka duyurularak oylamaya açılacak. Oylama Milliyet Gazetesi ve yilinsporcusu.milliyet.com.tr üzerinden başlayacak.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ