(HABER: BURHAN YEŞİLTAŞ)- Boluspor, Ziraat Türkiye Kupası 5. Tur maçında deplasmanda RAMS Başakşehir ile karşı karşıya geldi. Kırmızı beyazlılar karşılaşmanın ilk yarısını 1-0 geride kapattığı mücadelede RAMS Başakşehir’e 1-0 mağlup olarak kupaya veda etti.

Boluspor teknik direktörü Yalçın Koşukavak, RAMS Başakşehir karşısına; İsmail, Posmac, Kubilay, Bettaieb, Safa, Naby, Kayamba, Furkan, Kerem, Tolunay, Ercan on biri ile çıktı.

Kırmızı beyazlılar yedek kulübesinde ise; Bartu, Oğuz, Camara, Onur, Tunahan, Batuhan, İshak, Erdem, Diarrassouba, Anıl yer aldı.

RAMS Başakşehir ise Boluspor karşısına; Deniz, Ömer Ali, Cemali, Ba, Lima, Mahmut, Batuhan, Emirhan, Aleksic, Serdar, Keny on biri ile çıktı.

Karşılaşmaya RAMS Başakşehir başladı. Her iki takımda oyunun ilk dakikalarında orta alanı kalabalık tutup, uzun toplarla rakip kalede gol aradı. Mücadelenin ilk 15 dakikası 0-0 eşitlikle geçildi.

RAMS Başakşehir öne geçti

RAMS Başakşehir maçın 19.dakikasında Boluspor karşısında öne geçti. Boluspor ceza sahası içinde oluşan karambolde topa son olarak dokunan Keny, topu filelere gönderdi. RAMS Başakşehir bu golle Boluspor karşısına 1-0 öne geçti.

Furkan zoru başardı

Boluspor maçın 30.dakikasında gole yaklaşan taraf oldu. Sol kanattan yapılan ortaya müsait durumda kafayı vuran Furkan’un şutu üstten auta çıktı. Kırmızı beyazlılar bu dakikada mutlak gol pozisyonundan faydalanamadı. Karşılaşmanın ilk yarısının sonuna 1 dakika süre ilave edildi. Mücadelenin ilk yarısı RAMS Başakşehir’in 1-0 üstünlüğü ile sona erdi.

Adel topu kaleciye nişanladı

Karşılaşmanın ikinci yarısına Boluspor başladı. Kırmızı beyazlılar maçın ikinci yarısına oyuncu değişikliği ile başladı. Boluspor’da Furkan oyundan çıktı, Tunahan oyuna girdi. Boluspor ikinci yarısının hemen başında beraberlik golüne yaklaştı. Adel ceza sahası içinde kaldığı pozisyonda sert vurdu, top kaleci de kaldı. Kırmızı beyazlılar bu dakikada mutlak pozisyondan faydalanamadı. Mücadelenin ilk 60 dakikası Başakşehir’in 1-0 üstünlüğü ile geçildi. Kırmızı beyazlılar maçın 66.dakikasında Kayamba sarı kart gördü.

Diarrasouba ve Anıl oyunda

Boluspor maçın 67.dakikasında iki oyuncu değişikliği daha yaptı. Diarrassouba ve Anıl oyuna girdi, Safa ve Kubilay oyundan çıktı. Kırmızı beyazlılar maçtaki son iki değişikliğini 79.dakikada yaptı. Camara ve İshak oyuna girdi, Adel ve Tolunay oyundan çıktı.

Son anlarda gol sesi çıkmadı

Karşılaşmanın sonuna 4 dakika süre ilave edildi. Mücadelede kalan dakikalarda başka gol sesi çıkmayınca Boluspor deplasmanda RAMS Başakşehir’e 1-0 mağlup olarak Türkiye kupasına veda etti.

Editör: Burhan YEŞİLTAŞ